moja pierwsza relacja z budowy modelu Yamato z halińskiego
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Borowski Rafał
- Borowski Rafał
Borowski Rafał: do retuszu na początek wystarczą farbki szkolne (np. akwarele), dobre też są pastele. Moim zdaniem powinieneś zacząć retusz już teraz bo retuszowanie sklejonych elementów jest trudne i efekt nie jest taki jak po retuszu przed sklejeniem. Z elementami najlepiej postępować tak: wyciąć, ukształtować, przymierzyć, dokonać ewentualne poprawki, wyretuszować, skleić.
Powodzenia przy budowie modelu!
Kamil
Powodzenia przy budowie modelu!
Kamil
Albo dobierz sobie farbki HUMBROL lub Pectra i każdy element przed sklejeniem malujesz (używając wykałaczki malujesz krawędzie)
Ja do retuszu Yamato 3-4/99 używam humbrola 106 Matt prawie idealny jest.
Powodzenia w dalszej budowie!!!
Ja do retuszu Yamato 3-4/99 używam humbrola 106 Matt prawie idealny jest.
Powodzenia w dalszej budowie!!!
Pozdrawiam Beckett !!!
W stoczni: YAMATO
motto: bez supergluta jak bez ręki :-).
W stoczni: YAMATO
motto: bez supergluta jak bez ręki :-).
- Borowski Rafał
- Borowski Rafał
Ja uważam, że to wydanie YAMATO jest udane. Model jest bardzo dokładny i po skończeniu jest efekt. U mnie może to nie wygląda za dobrze, ale to tylko z powodu moich błędów przy sklejaniu. A co do instrukcji to jest trochę..................
Sklejałem kiedyś już Yamato z GPM-u. Było to pierwsze wydanie tego modelu w skali 1:200 i naprawdę było nieudane. Nie wiem czy teraz GPM wydaje ten model, więc trzeba by było się dowiedzieć.
Sklejałem kiedyś już Yamato z GPM-u. Było to pierwsze wydanie tego modelu w skali 1:200 i naprawdę było nieudane. Nie wiem czy teraz GPM wydaje ten model, więc trzeba by było się dowiedzieć.