[Relacja]ORP Dziwnów - kuter rakietowy pr. 205 Osa, skala 1/100, wyd. GPM
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [Relacja]ORP Dziwnów - kuter rakietowy pr. 205 Osa, skala 1/100, wyd. GPM
cejn ojro za paczkę szlugów?! Bandycki kraj na tej wyspie.
Weź jedną, bo jak się najdroższa dowie, że wydałem 100pln na fajki to mi nakaże spalić je wszystkie na raz . Ustami.
Weź jedną, bo jak się najdroższa dowie, że wydałem 100pln na fajki to mi nakaże spalić je wszystkie na raz . Ustami.
Pomalowane poszycie burt przykleiłem do szkieletu. Im dalej w las, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że ten prosty model jest nieprzemyślany a zastosowane w nim rozwiązania tylko uprzykrzają życie i wpływają na efekt końcowy...
Jak widać, poszycie ładnie się zeszło na dziobie-w sumie to nic dziwnego, bo od dziobu zaczynałem. Powiedzcie jednak co autor modelu chciał osiągnąć łącząc dwa elementy poszycia burty w rejonie dziobu w miejscu najbardziej widocznym, gdzie kadłub ma najbardziej skomplikowany kształt - zamiast w rejonie rufy, gdzie jest najprostszy (płaskie powierzchnie i krawędzie)?
Jak widać, poszycie ładnie się zeszło na dziobie-w sumie to nic dziwnego, bo od dziobu zaczynałem. Powiedzcie jednak co autor modelu chciał osiągnąć łącząc dwa elementy poszycia burty w rejonie dziobu w miejscu najbardziej widocznym, gdzie kadłub ma najbardziej skomplikowany kształt - zamiast w rejonie rufy, gdzie jest najprostszy (płaskie powierzchnie i krawędzie)?
- Szydercza Gała
- x 175
No zacnie, zacnie, ale Ty też daj już spokój tym miniaturkom. Proponuję takOM akcje: ŚMIERĆ MINIATURKOM, taki nowoczesny odpowiednik SMIERSZA Jutro kupę Ci te ćmiki, musimy się jakoś ustawić na bronksa, bedę w Polszy do 2 stycznia...
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
Ale te miniaturki przekierowują do full size?
Ja od piątku mam urlop, więc w tygodniu jak najbardziej. Daj znać przez PW jak będziesz w kraju, zgadamy się przez telkom.
Ja od piątku mam urlop, więc w tygodniu jak najbardziej. Daj znać przez PW jak będziesz w kraju, zgadamy się przez telkom.
- Szydercza Gała
- x 175
No właśnie trzeba klikać, oglądać debilne reklamy czekać... i po co ? Dałbyś fotki w pełnym rozmiarze i cały ten cyrk znika jak za dotknięciem rUSZCZki
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
jo, jak to mówią dookoła trójmiasta, ten nade mną rację ma, skończ z tymi miniaturkami. Dawaj foty w fullu, będzie mniej klikania, więcej oglądania.
pozdro dla staropolskiego miasta Danzig
pozdro dla staropolskiego miasta Danzig
- The Truth is…?
- …that there is no Truth. There is only an agreement about it.
Jooo, 800x600 styknie.
Joł ;)
Joł ;)
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
Ok ostatni raz wklejam miniatury, bo już załadowałem foto na serwis. Następne przeskaluję i będzieta mieli 800x600:
Rozpocząłem układanie poszycia na podwodnej części kadłuba. Pierwsza przymiarka na sucho - i krawędź dwóch sąsiadujących elementów różna o 1mm z każdej strony:
Trochę przyciąłem tu, trochę dodałem tam i jest ok
Niech was nie martwią te białe mazy - będą one zamaskowane suchymi pastelami. Zapewne się uda
To werniks jakiego użyłem do zabezpieczenia papieru za mało? za dużo?
Rozpocząłem układanie poszycia na podwodnej części kadłuba. Pierwsza przymiarka na sucho - i krawędź dwóch sąsiadujących elementów różna o 1mm z każdej strony:
Trochę przyciąłem tu, trochę dodałem tam i jest ok
Niech was nie martwią te białe mazy - będą one zamaskowane suchymi pastelami. Zapewne się uda
To werniks jakiego użyłem do zabezpieczenia papieru za mało? za dużo?
siemsko,
werniks, jak go za dużo na raz to takie białe "maziaje" robi. Pewnie jeden z drugim bardziej zorientowani ode mnie to by ci powiedzieli, co jak i dlaczego się tam wytrąca, że to się robi białe. To jest usuwalne jakoś...
świąteczne pozdro
werniks, jak go za dużo na raz to takie białe "maziaje" robi. Pewnie jeden z drugim bardziej zorientowani ode mnie to by ci powiedzieli, co jak i dlaczego się tam wytrąca, że to się robi białe. To jest usuwalne jakoś...
świąteczne pozdro
- The Truth is…?
Pewnie terpentyną można usunąć. Ale cały model będzie ucharakteryzowany więc te zacieki nie powinny mieć wielkiego znaczenia. A nawet mogą pomóc, bowiem na wszelki wypadek elementy podwodzia malowałem w poprzek (zacieki na poszyciu po wydokowaniu)