jak cały skoro tylko podwodną częśćtomo11 pisze:Czemu po kawałku? Wypełniłem od razu cały szkielet pianką.
[R] IJN Mogami 1:200 Model-hobby
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] IJN Mogami 1:200 Model-hobby
A chyba że tak, zawsze piankuje tylko część denną, w górnej części nie widzę potrzeby.
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Mogami miał charakterystyczne bąble przeciwtorpedowe doklejone do kadłuba, na spodzie tworzyło to uskok, a u Ciebie tego nie widać.
Galeria: Bf-109E-4 AH
Szpachlowanie, szlifowanie kadłuba zakończone, całość psiknięta podkładem, następnie będę malował Pactrą A26 i można się brać za burty.
Co do samego bąbla, zastanawiałem się jak go odtworzyć i nic mądrego mi do głowy nie przyszło prócz tego by zostawić tak jak jest, więc nie będę nic ruszał będzie tak jak jest.
Co do samego bąbla, zastanawiałem się jak go odtworzyć i nic mądrego mi do głowy nie przyszło prócz tego by zostawić tak jak jest, więc nie będę nic ruszał będzie tak jak jest.
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
No ale jak , tego uskoku bąbla nie było czy go zaszpachlowałeś ?
Bąbel był, tylko ja go zaszpachlowałem, jak bym go chciał odwzorować szpachlując to aż się boje efektu ;) dlatego postanowiłem go nie robić.
Halicz wysłałem ci wiadomość.
Halicz wysłałem ci wiadomość.
No to ciężko by było go odbudować , masz rację -zostaw jak jest gotowego modelu i tak nikt nie będzie przewracał aby to sprawdzić :-)
Prace nad Mogami pomalutku idą do przodu, prace przy części dennej na razie zakończone teraz zacząłem prace przy pokładach oraz burtach.
A w między czasie dotarły do mnie pokłady ryflowane.
A w między czasie dotarły do mnie pokłady ryflowane.