Jesteś w błędzie, malowali Polacy farbą dostępną w alianckiej stoczni, a nas Polaków nie interesowało pobożne życzenie Anglików, mieliśmy własne dowództwo, które współpracowało z RN, a nie było jej częścią.
Krakowiaka przemalowano przed Normandią w ten kolor barek desantowych co masz na zdjęciu.
ORP Krakowiak, IBG, 1:700
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Re: ORP Krakowiak, IBG, 1:700
☠Rock Honor Ojczyzna☠
- Szydercza Gała
- x 169
Ale w tym kolorze wyglądałby słabo, a w G20 wyglada fajnie. Mnie ich argumentacja przekonała, a jak chcesz mieć Krakowiaka wedle swojej wizji, to bedziesz misiał go sobie zlepić sam. Nie zapomnij przylepić wielkiego portretu WODZA NACZELNEGO.....
Edit: no to zdjecie bardziej wyglada jak mój niz Twój oryginalna fotka jest czarno-biała, tez ja mam. Te kolorowanki to wróżenie z fusów, mogę sobie taka z różowym pasem zrobić w fotoszopie w 10 minut.
A abstrahując od tego wszystkiego, to z założenia chciałem sobie zlepic fajny stateczek z plusem, jego merytoryczna merytoryczność obchodziła mnie tyle co zeszłoroczny śnieg w Maroku... także ten, jeżeli szukałeś kogoś żeby podrążyć temat OSTATECZNEJ PRAWDY na temat koloru Krakowiaka, to niestety trafiłeś pod zły adres
Edit: no to zdjecie bardziej wyglada jak mój niz Twój oryginalna fotka jest czarno-biała, tez ja mam. Te kolorowanki to wróżenie z fusów, mogę sobie taka z różowym pasem zrobić w fotoszopie w 10 minut.
A abstrahując od tego wszystkiego, to z założenia chciałem sobie zlepic fajny stateczek z plusem, jego merytoryczna merytoryczność obchodziła mnie tyle co zeszłoroczny śnieg w Maroku... także ten, jeżeli szukałeś kogoś żeby podrążyć temat OSTATECZNEJ PRAWDY na temat koloru Krakowiaka, to niestety trafiłeś pod zły adres
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
Jestem po lekturze relacji z budowy na innym forum, którą przesłałeś mi w PW. Czytając miedzy wierszami, to oni pisali do Ciebie w pewnym momencie, źe kolory maja być niebieskie (szaro-niebieskie), ale chyba Ci to umknęło. A może mój angielski jest na poziomie "Kali jeść, Kali pić" i sens zdania inaczej odebrałem?
OK, to Twój model, nie replika.
Pozdrawiam MP
OK, to Twój model, nie replika.
Pozdrawiam MP
☠Rock Honor Ojczyzna☠
- Szydercza Gała
- x 169
Owszem zaczęli od tych szaro niebieskich, ale potem po dogłębniejszym zbadaniu tematu doszli do G20. Nie powiem żeby mnie to zmartwiło, bo mam sentyment do halowskiej wersji kolórow Nie bój nic, nie będę już więcej kalał PRALECHICKICH statkUF, ten był pierwszy od dobrych 20 lat i pewnie na następne 20 styknie
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD