Chyba właśnie taki skrót mi wyszedł bo chodziło mi raczej o przytłumienie tych wszystkich bardzo jasnych i widocznych linii obrazujących wszelkie luki i klapy w kadłubie. Sam kiedyś przecież napisałem że model kartonowy powinien wyglądać jak kartonowy No ale są kartonowe z walorką i bez walorki i ten tamiyowski smoke miał go właśnie trochę zwaloryzować a przynajmniej tak mi się wydaje że taki byłby efekt. Może wygrzebię tego OP z Modelika z szafy bo robiąc porządki znalazłem zaginioną tralkęgk pisze:Rozumiem, że to tylko skrót myślowy
Okręt podwodny Akula. Wyd. GPM
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: Okręt podwodny Akula. Wyd. GPM
Re: Okręt podwodny Akula. Wyd. GPM
zaginiona tralka.
No to czekam na podwodniaka, bo sam jestem ciekaw, jak by to „tłumienie” wyszło w praktyce. Choć plącze mi się myśl, że to jakiś półśrodek nie prowadzący do niczego dobrego . Budowałem w całości malowane kartonówki i jakoś nie wyobrażam sobie korzyści wizualnych z tłumienia linii podziałów. Być może mam za ciasną wyobraźnię
W plastikach daje się przy czarnych/ciemnych malowaniach jasnoszary accent panel line, ale tam linie są dodatkowo wgłębne. Wiec tutaj prawie białe linie są ok.
Kolejny już raz przeglądam tytułową galerię i mi tam się te wyraźnie widoczne luki się podobają, jako kartonowy „standard”.
Zdjęcie 3 od góry to chętnie bym widział jako zdjęcie tygodnia, bo ujęcie jest fantastyczne. No poza tapetą, czy co to tam jest
No to czekam na podwodniaka, bo sam jestem ciekaw, jak by to „tłumienie” wyszło w praktyce. Choć plącze mi się myśl, że to jakiś półśrodek nie prowadzący do niczego dobrego . Budowałem w całości malowane kartonówki i jakoś nie wyobrażam sobie korzyści wizualnych z tłumienia linii podziałów. Być może mam za ciasną wyobraźnię
W plastikach daje się przy czarnych/ciemnych malowaniach jasnoszary accent panel line, ale tam linie są dodatkowo wgłębne. Wiec tutaj prawie białe linie są ok.
Kolejny już raz przeglądam tytułową galerię i mi tam się te wyraźnie widoczne luki się podobają, jako kartonowy „standard”.
Zdjęcie 3 od góry to chętnie bym widział jako zdjęcie tygodnia, bo ujęcie jest fantastyczne. No poza tapetą, czy co to tam jest
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD