[G] Answer, Nysa N59, 1:25

wszystko o modelach kartonowych

Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork

Awatar użytkownika
Tempest
x 108

Re: [G] Answer, Nysa N59, 1:25

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tempest »

Na opony kupiłem kiedyś Tamiya tyre black, i wydał mi się jednak zbyt czarny.

Jakiś czas temu opony do jakiegoś chińskiego transportera opancerzonego lakierowałęm i czarny z panzer grey mieszałem, psikałem, i z oponą mojego samochodu porównywałem, po czym znowu szarego a może czarnego dodawałem (już dokładnie nie pamiętam) aby uzyskać zadowalający efekt.

Chyba nie ma na opony idealnego "gotowca" choć mogę się mylić bo tylko farb Tamiya ostatnio używam, tzn. rok czy dwa lata temu użyłem.
Pozdrawiam
Tempest

Szukajcie a znajdziecie...
Awatar użytkownika
Lukson 1982
x 10

Post autor: Lukson 1982 »

Widziałem ten model wcześniej na FB i powiem że jest kozak! Bardzo mi się podoba, super jest ta stara wersja nyski. Jak wykonałeś napisy nysa i inne chromy na karoserii?
Awatar użytkownika
Piterski
x 8

Post autor: Piterski »

Tak jak już Ci pisałem dla mnie efekt łał... a już możliwość obejrzenia na większych fotkach tylko to wrażenie mi pogłębia.
Zaś na wszystkie pytania znalazłem odpowiedź w twoim opisie i wpisach.

Jeszcze raz gratuluje.
W budowie: Halny;
Awatar użytkownika
kukis1983
x 33

Post autor: kukis1983 »

Lukson 1982 pisze: pn lis 18 2024, 10:13 Jak wykonałeś napisy nysa i inne chromy na karoserii?
Napis "Nysa" jaki reszta jest wycinany laserowo z zestawu dla tej Nysy. Lasery bieżników były kiepskie, rozpadały się dlatego opony zrobiłem z wycinanki. Chromy na deklach/kołach prosta sprawa. Pinezki tapicerskie jak pisałem. Reszta chromu podpatrzyłem od plastikowców. Farba AK477 XTREME METAL CHROME, jako podkład czarny kolor połysk. Czarny połysk najlepiej jak wyjdzie bez skaz i skórki pomarańczy wtedy efekt lustra chromu najlepszy. Chrom na takim podkładzie (czarny połysk) lubi się wycierać i nie wiem czy pomogłoby pryśnięcie bezbarwnym w połysku. Wszystko malowałem aerografem.
The Show Must Go On
ODPOWIEDZ