Ciotka Ju z GPM'u
Moderatorzy: kartonwork, Tomasz D.
wiec tak... rozmawialem z chlopakami z GPM'u i potwierdzam, ze był pomysl na drukowanie tego modelu na "kartonie falistym" byc moze to sie pokaze jako opcja [napewno drozsza] kiedy - nie wiem, sadze ze bedą/sa problemy z pasowaniem "blach"
Autorem opracwania zdaje sie jest Marcin Kuźniar - ale glowy za to nie dam :]
W kazdym razie napewno bedzie to ozdoba kolekcji bo ten samolot jest tak przeraźliwie brzydki, ze az ładny ;)
Autorem opracwania zdaje sie jest Marcin Kuźniar - ale glowy za to nie dam :]
W kazdym razie napewno bedzie to ozdoba kolekcji bo ten samolot jest tak przeraźliwie brzydki, ze az ładny ;)
--
Dzisiejsza waloryzacja w postaci własnej inwencji twórczej i zlikwidowania tej cenzury nie stanowi chyba problemu. Szablonik, aerograf (jak ktoś ma) lub wprawna ręka w malowaniu pędzlem i Hakenkreuz, jak malowany...popala pisze:Ta cenzura jak i cenzura Ju-52 bardzo rozczarowują. Pole do popisu dla konkurencji...
Mnie by się podobała w barwach Luft Hansy, takich jak w Muzeum Techniki w Berlinie. I Niemiaszki też by kupiły.
A co do cenzury, to myślę, że jest to przesada. W Berlińskim muzeum (skądinąd świetnym), nikt nie fałszuje historii -- swastyki są, i przypominają o tym, co było. Nikt jeszcze nikogo do paki za to nie wsadził.
A co do cenzury, to myślę, że jest to przesada. W Berlińskim muzeum (skądinąd świetnym), nikt nie fałszuje historii -- swastyki są, i przypominają o tym, co było. Nikt jeszcze nikogo do paki za to nie wsadził.
Pozdrawiam,
Szymon
Szymon
Z tego co mi się obiło o uszy to nie chodzi o fałszowanie zabytków historii, a rozpowszechnianie i propagowanie swastyki jako "godła" faszyzmu.cygielski pisze:A co do cenzury, to myślę, że jest to przesada. W Berlińskim muzeum (skądinąd świetnym), nikt nie fałszuje historii -- swastyki są, i przypominają o tym, co było. Nikt jeszcze nikogo do paki za to nie wsadził.
W budowie: Halny;
- Hasio Maszkietnik