Very szybka relacja :) German u-boot REVELL 1/125
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
opiernicz mi sie zebral - model juz dawn skonczony a fotek nie dalem - ale nic tam oto kouniec nastepny bedzie jakis tank chyba
no obiecany lotniskowiec tez pokaze tylko foto musze porobic i samoloty dokonczyc
no obiecany lotniskowiec tez pokaze tylko foto musze porobic i samoloty dokonczyc
Ostatnio zmieniony śr maja 03 2006, 23:47 przez scros, łącznie zmieniany 1 raz.
Ładny
Ale takie pytanko:
- Czy są statki / łodzie podwodne takie wmiare współczesne wykonane z drewna??
Bo tak się zastanawiam, że ładnie by statek wyglądał w akwarium gdzie jest napuszczona woda około tylko z 10 cm. Fajna sprawa
Ale takie pytanko:
- Czy są statki / łodzie podwodne takie wmiare współczesne wykonane z drewna??
Bo tak się zastanawiam, że ładnie by statek wyglądał w akwarium gdzie jest napuszczona woda około tylko z 10 cm. Fajna sprawa
Pierwszy Model - Messerschmitt Bf 109 G-10
Catalina – Relacja
Kto czyta ten błądzi, kto skacze ten rządzi - Le Parkour
Catalina – Relacja
Soviet - to wnętrze nie ma się wg mnie nijak do wnętrza rzeczywistego okrętu podwodnego U-47. A na okrętqach podwodnych się nie znam ale:
1. Przedział torpedowy
Z tego co wiem, torpeda była umieszczana w wyrzutni zalewanej wodą przed odpaleniem. Patrząc na długość torpedy i wyrzutni należy dojśc do wniosku, że zalewany był caly przedział torpedowy. W tym czasie torpedyści wskakiwali pewnie do maszynowni.
2. Miejsca spania dla członkow załogi.
W modelu ich nie ma. Wiadomo że była to nowa rasa, ale z tego co wiem spać jednak musieli. Tylko w tym modelu nie było gdzie wykonać tej sprawiającej przyjemność czynności.
3. Ilość członków załogi.
Jest ich kilku a było pewnie kilkudziesięcu (na pewno nie tylu ile w modelu). Gdzie jest reszta załogi?
Podsumowując.
Z tego co widać modell Revella jest bardzo kiepski. Wykonanie modelu dobre, ale co do malowania to, otwory w kadłubie przez które wypuszczano/wpuszczano wodę ze zbiorników balastowych (? chyba po to były te otwory) trochę bym zaczernił aby model wyglądał bardziej realnie)
Zdjęcie ze strony http://www.2iemeguerre.com/navires
1. Przedział torpedowy
Z tego co wiem, torpeda była umieszczana w wyrzutni zalewanej wodą przed odpaleniem. Patrząc na długość torpedy i wyrzutni należy dojśc do wniosku, że zalewany był caly przedział torpedowy. W tym czasie torpedyści wskakiwali pewnie do maszynowni.
2. Miejsca spania dla członkow załogi.
W modelu ich nie ma. Wiadomo że była to nowa rasa, ale z tego co wiem spać jednak musieli. Tylko w tym modelu nie było gdzie wykonać tej sprawiającej przyjemność czynności.
3. Ilość członków załogi.
Jest ich kilku a było pewnie kilkudziesięcu (na pewno nie tylu ile w modelu). Gdzie jest reszta załogi?
Podsumowując.
Z tego co widać modell Revella jest bardzo kiepski. Wykonanie modelu dobre, ale co do malowania to, otwory w kadłubie przez które wypuszczano/wpuszczano wodę ze zbiorników balastowych (? chyba po to były te otwory) trochę bym zaczernił aby model wyglądał bardziej realnie)
Zdjęcie ze strony http://www.2iemeguerre.com/navires
- Stocznia K&K
No zgodzę się z Tempestem. Ten przedział torpedowy Revell zrobił do bani. Torpedy leżały na półkach po obu stronach lub pod pokładem, a tu widzę, że leżą na ziemi. Pomieszczenia sypialne mieściły się tuż za przedziałem torpedowym, a tu nie ma ich w ogóle. Do twojego wykonania nie mam żadnych ale, jednak Revell zrobił go do bani...
- Sebastian B.
Ja lubie rewella no ale widać, że się nie do wszytkiego przykłada
Wykonanie modelu bym powiedział nawet bardzo dobre
Kleje właśnie samolot rewella i nie jest źle, ale następny model kupie jakiejś innej firmy
Pozdrawiam
Wykonanie modelu bym powiedział nawet bardzo dobre
Kleje właśnie samolot rewella i nie jest źle, ale następny model kupie jakiejś innej firmy
Pozdrawiam
Pierwszy Model - Messerschmitt Bf 109 G-10
Catalina – Relacja
Catalina – Relacja
Temprest oczywiscie ma racje-model revela powierzchownie tylko przypomina model uboota -generalnie nie odzwierciedla prawdy w zadnym z przedzialów ( łózka do spana sa tylko 3 co do otworow balastowych czasami sa otwarte, czasami zamkniete i tu sie czepic nie da pamietaj ze plyna w zanurzeniu he he he
Tak czy siak dłubalem go ino 4 dni od wyciagniecia z pudełka i wyszedl tak jak wyszedl - a co do projektu co ja winien jestem zrobilem jak kazali w instrukcji
Tak czy siak dłubalem go ino 4 dni od wyciagniecia z pudełka i wyszedl tak jak wyszedl - a co do projektu co ja winien jestem zrobilem jak kazali w instrukcji