Poczatkujacy (powracajacy modelarz)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Wybór kleju to spawa osobista popróbujesz jednym, drugim, trzecim i sam się zoriętujesz który Ci najlepiej odpowiada. (a pro po jest budaper bezbarwny)Ja proponował bym Ci założyć relację i o wszystkich problemach tam pisać a zobaczysz że brać modelarska wszystko wytłumaczy i wyjaśni.
Mój "come back" modelarski był rok temu i dzięki relacji udało mi się skńczyć model i wiele zostało mi wytłumaczone podczas prowadzenia relacji.
Powodzenia w modelowaniu wielu wspaniałych modeli i do roboty bo od samej teorii żaden model się jeszcze nie zbudował. :):)
Mój "come back" modelarski był rok temu i dzięki relacji udało mi się skńczyć model i wiele zostało mi wytłumaczone podczas prowadzenia relacji.
Powodzenia w modelowaniu wielu wspaniałych modeli i do roboty bo od samej teorii żaden model się jeszcze nie zbudował. :):)
Panie strzeż mnie przed przyjaciółmi - z wrogami poradzę sobie sam.
Człowiek jest tyle wart ile może dać z siebie innym.
Jest to zwykły klej "Klej Szewski" jego nazwa brzmi tylko są dwie odmiany jedna jest bezbarwna a druga taka żółtawo-beżowe jak budapren. Jest doś tani bo poniżej 2 złociszy za tubkę.
No i do roboty i jak ktoś kiedyś powiedział jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz. A czy zepsujesz model czy nie to w 70 % będzie zalożalo od Ciebie i twojego zaangażowania w ten projekt.
Powodzenia
No i do roboty i jak ktoś kiedyś powiedział jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz. A czy zepsujesz model czy nie to w 70 % będzie zalożalo od Ciebie i twojego zaangażowania w ten projekt.
Powodzenia
Panie strzeż mnie przed przyjaciółmi - z wrogami poradzę sobie sam.
Człowiek jest tyle wart ile może dać z siebie innym.
Na jednym z sklepow z modelami mozna kupic takie cos :
Klej uniwersalny do modeli kartonowych Dodaj do koszyka
Cena 3,00zł
Państwo: brak, Epoka: brak
wikolowy z przyspieszaczem
i
Klej UHU do modeli kartonowych Dodaj do koszyka
Cena 6,50zł
Mozecie mi cos o tym powiedziec ?
Ps gdzie kupie ten bezbarwny butapren? czy on ma takie same wlasciwosci jak ten zolty? Modelarze nim kleja?
ehhh najlatwiej byloby mi gdybyscie mi napisali czym wy kleicie ;/
Chyba nie ma kleju ktorym mozna kleic od poczatku do konca modelu? A co z tym Hermolem >?
Klej uniwersalny do modeli kartonowych Dodaj do koszyka
Cena 3,00zł
Państwo: brak, Epoka: brak
wikolowy z przyspieszaczem
i
Klej UHU do modeli kartonowych Dodaj do koszyka
Cena 6,50zł
Mozecie mi cos o tym powiedziec ?
Ps gdzie kupie ten bezbarwny butapren? czy on ma takie same wlasciwosci jak ten zolty? Modelarze nim kleja?
ehhh najlatwiej byloby mi gdybyscie mi napisali czym wy kleicie ;/
Chyba nie ma kleju ktorym mozna kleic od poczatku do konca modelu? A co z tym Hermolem >?
No bo najpierw trzeba zacząć a dopiero potem pytać. Kombinować prubować i coś sklejać a wszystko z czasem przyjdzie samo. Z modelarstwem jest jak z graniem na gitarze - możesz znać multum chwytów ale nic z tego skoro grać nie umiesz ...
Druknij sobie pierwszą lepszą wycinanke i sklej ją takim klejem jaki masz pod ręką np butaprenem i po sprawie a z czasem czytając forum i inne materiały poznasz nowe rodzaje klejów itp itd...
Ja np nie rozumię jak czegoś można nie zrozumieć z artykułu kierownika
No niewiem ...
Pozdrawiam
Druknij sobie pierwszą lepszą wycinanke i sklej ją takim klejem jaki masz pod ręką np butaprenem i po sprawie a z czasem czytając forum i inne materiały poznasz nowe rodzaje klejów itp itd...
Ja np nie rozumię jak czegoś można nie zrozumieć z artykułu kierownika
No niewiem ...
Pozdrawiam