Budny jesli to mozliwe to mozesz dac zblizenie na jedno kolo ratunkowe. Nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze one maja okragly przekroj i jesli tak to jestem ciekawy jak to uzyskales w kartonie ?
Z racji rozpoczętego właśnie przeze mnie urlopu wypoczynkowego (a raczej jego małej części) prace w stoczni nabrały rozmachu. Stan na dzień dzisiejszy poniżej.
Ostatnio zmieniony sob gru 17 2005, 11:09 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 2 razy.
Nie będę się zachwycał bo to w tym wątku przestało być oryginalne.... Ale mam Bundy jedno pytanko. Relingi na zdjęciu wyglądają na czarne. Masz gdzieś jakąś informację że takie były w rzeczywistości? Patrząc na tą fotkę zaczynam się domyslać pochodzenia nazwy "brama" używanej przez marynarzy w odniesieniu do pomostów rufowych. Tak sobie myslę że bramowa konstrukcja dźwigu pokładowego mogła być powodem dla którego wszystko co za nim nazywano bramą. Ale to tylko takie luźne dywagacje.
Jeśli chodzi o kolor relingów to ściśle trzymam się opisu budowy modelu, tam jest podane, że mają być czarne więc są czarne, a jak było w rzeczywistości ? nie mam zielonego pojęcia.