*[Relacja/Okręt] Nastojczywyj (Fly Model 122)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Cześć!
Nie będe oryginalny, ale napiszę, że robisz SUPER model.
Teraz parę słów o kolorach. Myślę, że dno jest OK. Jak najbardziej może być zielone.
Wciąż jednak rażą błękitne okna (popieram w tej kwesti Budnego).
Oczywiście masz Pablo prawo zrobić okna w kolorze jakim tylko chcesz (byle nie różowe, żółte lub fioletowe..), ale przy tak elegancko wykonanym modelu ich kolor absolutnie nie pasuje. A mnie po prostu drażnią...
Pozwoliłem sobie troszkę przerobić Twoje zdjęcie by pokazać jak Twój model wyglądał by z innymi (np. czarnymi lub grafitowymi) oknami.
Efekt ocencie sami.
... troszkę pomarudziłem, a teraz czekam na dalsze częsci Twojej relacji - bo nie ukrywam, że śledzę je z zaciekawieniem i szczerym podziwem dla prezentowanych efektów pracy.
Nie będe oryginalny, ale napiszę, że robisz SUPER model.
Teraz parę słów o kolorach. Myślę, że dno jest OK. Jak najbardziej może być zielone.
Wciąż jednak rażą błękitne okna (popieram w tej kwesti Budnego).
Oczywiście masz Pablo prawo zrobić okna w kolorze jakim tylko chcesz (byle nie różowe, żółte lub fioletowe..), ale przy tak elegancko wykonanym modelu ich kolor absolutnie nie pasuje. A mnie po prostu drażnią...
Pozwoliłem sobie troszkę przerobić Twoje zdjęcie by pokazać jak Twój model wyglądał by z innymi (np. czarnymi lub grafitowymi) oknami.
Efekt ocencie sami.
... troszkę pomarudziłem, a teraz czekam na dalsze częsci Twojej relacji - bo nie ukrywam, że śledzę je z zaciekawieniem i szczerym podziwem dla prezentowanych efektów pracy.
Ponieważ zrobiło się głośno wokół dna i bulaji śpieszę z wyjaśnieniem, że nie jest to po prostu li tylko mój kaprys jesli chodzi o te kolory.Bundy pisze:i te niebieskie bulajejhradca pisze: ten zielony kolor dna.
Zbudowałem już kilka modeli z takimi bulajami. Dochodzę do przekonania, że w następnym modelu bulaje będą mialy inny kolor
( napewno zwrócę się do Was o pomoc).
Co do dna to wywiązala sie tutaj kiedyś na forum dyskusja i generalnie nie było jednomyślnosci co do koloru dna: czerwone czy zielone?
Ja wybrałem zielone , Okonek czerwone, myślę że ktoś kto będzie budowal ten model w przyszłosci będzie mial ułatwiony wybór .
Niestety na tym etapie prac już nie zmienię tych kolorów, nie na przekór ale dlatego, ze mogę narobić sobie więcej szkód a tego bym niechciał gdyż trochę już włożyłem pracy w ten model. Ale wszystkie Wasze uwagi i sugestie znajdą zastosowanie w następnym modelu - obiecuję .
jhradca nie martw się, nie zaprzestanę relacji(chyba, że z przyczyn ode mnie niezależnych ).
Ostatnio zmieniony wt wrz 20 2005, 8:46 przez Pablo, łącznie zmieniany 1 raz.
Z linii montazowej zeszły wyrzutnie SA-N-7, natomiast co do napisów na burtach to odkładam je już od dluższego czasu bo nie mam koncepcji na ich wykonanie w tej skali. Może Wy mi coś podpowiecie .
Jeśli chodzi o helikopter to jest w planach, i napewno kiedyś(kiedy ) się pojawi.
Jeśli chodzi o helikopter to jest w planach, i napewno kiedyś(kiedy ) się pojawi.
Ostatnio zmieniony wt wrz 20 2005, 8:48 przez Pablo, łącznie zmieniany 2 razy.