Parowóz Ty51-1 3D
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N.
Witam
Mam pytanie do znawców tematu.
Chodzi Mi o te nieszczęsne zbiorniki powietrzne hamulca.
http://plany.zonk.pl/parowozy/Ty51/album13/pg.030.png
wszędzie gdzie nie spojrzę na zdjęciach zbiorniki te znajdują się pod pomostami w okolicy dymnicy. W dokumentacji natomiast zbiorniki są tak jak umieściłem czyli zaraz przed kotłem
i tu moje pytanie czy w tym egzemplarzu Ty51-1 było to zastosowane w rzeczywistości czy pozostało czysto w teorii na planach. Zastanawiam się nad tym czy nie zostało to przerobione w późniejszym czasie bo nawet ten pierwowzór stojący w Skierniewicach też ma zbiorniki po bokach. Pomijając inne rozbieżności które wynikły już wcześniej te wizualnie są dość widoczne. Proszę o pomoc w tej sprawie.
Mam pytanie do znawców tematu.
Chodzi Mi o te nieszczęsne zbiorniki powietrzne hamulca.
http://plany.zonk.pl/parowozy/Ty51/album13/pg.030.png
wszędzie gdzie nie spojrzę na zdjęciach zbiorniki te znajdują się pod pomostami w okolicy dymnicy. W dokumentacji natomiast zbiorniki są tak jak umieściłem czyli zaraz przed kotłem
i tu moje pytanie czy w tym egzemplarzu Ty51-1 było to zastosowane w rzeczywistości czy pozostało czysto w teorii na planach. Zastanawiam się nad tym czy nie zostało to przerobione w późniejszym czasie bo nawet ten pierwowzór stojący w Skierniewicach też ma zbiorniki po bokach. Pomijając inne rozbieżności które wynikły już wcześniej te wizualnie są dość widoczne. Proszę o pomoc w tej sprawie.
- Constructor
draccus zobacze co bedzie po wydaniu TY51, ale twoj projekt bedzie dla mnie materialem pogladowym podczas klejenia i mysle ze bede mocno sie opieral na renderach ktore sa super by odwzorowywac detale. A tak na marginesie czy Twoj model (projek) bedzie na papierze? Chodzi mi czy bedzie w formie wycinanki. Bo jesli tak to daje mi do myslenia Bo Answer ma juz ogromny poslizg jesli patrzec na zapowiedzi, ale to juz inny las.