Powyżej burt wszystko jest robione zgodnie z instrukcją i prosto z wycinanki i nie jest malowane, słupki relingów to nasączany glutem karton i są klejone na styk do pokładu, a przez otwrki w nich zrobiony przeciągniety jest miedziany drucik i pomalowany białym akrylem.
Obiecałem sobie, że w ten weekend skończę ostatnią nadbudówkę lecz sprawy obrały troszkę inny tor i nie miałem zbyt wiele czasu na klejenie. Jednak w każdej wolnej chwili doklejałem po jednym elemenciku i takim oto sposobem zaczyna ona nabierać realnych kształtów.
Ostatnio zmieniony pn maja 14 2007, 19:11 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 1 raz.
Bundy, gdzie Ty będziesz wstawiał kolejne puchary za Dar Młodzieży Czy Bismarck 1:100 nie zabierze im miejsca albo czy w najlepszym przypadku ich nie zasłoni
W srodkowej nadbudowce wykonales wyloty spalin jako czarny kawalek tektury. Przy tak precyzyjnie wykonanym modelu pokusilbym sie o delikatne uszczegolowienie tych detali. Czy w wycinance faktycznie jest to tylko czarna plama czy jest tam cos naklejane. W rzeczywistosci jest tam cos jakby male prostokatne zaluzje.
Tak jak kiedyś pisałem czasami fotki nie pokazująwszystkiego co byśmy chcieli, a nieraz znów pokazują zbyt wiele - w tym wypadku rzeczywiście element ten wygląda jak czarna plama, ale tak nie jest; po prostu jest to wszystko tak czarne że tak to widać na fotkach, w rzeczywistości jest jednak tak jak byś tego berto sobie życzył
Ostatnio zmieniony śr maja 16 2007, 18:00 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 1 raz.
No szok wlasnie tak to zapamietalem z ostatniej wizji lokalnej na Darze.
Jak mam okazje to chodze na skwer i porownuje twoj model z oryginalem.
Jestem pod wrazeniem.