*[Relacja/Samolot] Mustang III (KA 3/2006)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Problemy są, jesli jesteś z mniejszego miasta w którym nie ma sklepu modelarskiego. Wtedy zostaje Ci internet.
Mam już prawie gotową część przednią kadłuba. Problemy były bo to to nie pasowało, to tamto, ale to z mojej winy bo czasem obciąłem wręge 0,1 mm za dużo, czasem 0,1 mm za mało, czasem 0,1 mm za dużo spiłowałem...ale jakoś to poskładałem do kupy.
Długo nie pisałem, bo kłopociki się pojawiły w sekcji ogonowej używam tektury 0,8 mm, i tak sie to skumulowało że na końcu było za wąsko na niektóre elementy. Potem jeszcze zawaliłem z jedną częścią...i jestem 25 zł w plecy. Dobrze, że Duduś w pobliżu
Tyle zostało z ogona, a miałem już komplet stateczników:
Mam już prawie gotową część przednią kadłuba. Problemy były bo to to nie pasowało, to tamto, ale to z mojej winy bo czasem obciąłem wręge 0,1 mm za dużo, czasem 0,1 mm za mało, czasem 0,1 mm za dużo spiłowałem...ale jakoś to poskładałem do kupy.
Długo nie pisałem, bo kłopociki się pojawiły w sekcji ogonowej używam tektury 0,8 mm, i tak sie to skumulowało że na końcu było za wąsko na niektóre elementy. Potem jeszcze zawaliłem z jedną częścią...i jestem 25 zł w plecy. Dobrze, że Duduś w pobliżu
Tyle zostało z ogona, a miałem już komplet stateczników:
Zależy jaki wikol, mi też zostają ale nie wielkie. Najlepszy sposób na to jest taki, że trzeba to robić dokłądnie i nie przesadzać z ilością nakładaną. Choć wiadomo czasem sie smuga zrobi, ja w takim wypadku biore drut zgięty pod kątem 90% i ostrożnie przejeżdżam kilkakrotnie po smudze żeby zlikwidować ten mat. Spróbuj, może sie uda
Witam po dłuższej przerwie. Mysleliście już pewnie że poległem ? Prawie. Kadłub który widzicie na ostatnich fotach polakierowałem, no i sie jakoś tak pozapadał...w ogóle wyszły smugi i był fee. Patrząc na niego wiedziałem że stać mnie na więcej więc poleciał do kosza.
Zabrałem sie za budowe od nowa i mam już tyle co widać na fotach niżej. Przełożyłem tylko klamerki od pasów i kilka gadżetów w kabinie pilota.
p.s. tak wyglądał dziś mój foto warsztat :
p.s.2: już niebawem zrobie duużą galerię z jagą:
A dziś dobra pogoda do klejenia bo leje od rana to może jakieś stery zrobie...
Zabrałem sie za budowe od nowa i mam już tyle co widać na fotach niżej. Przełożyłem tylko klamerki od pasów i kilka gadżetów w kabinie pilota.
p.s. tak wyglądał dziś mój foto warsztat :
p.s.2: już niebawem zrobie duużą galerię z jagą:
A dziś dobra pogoda do klejenia bo leje od rana to może jakieś stery zrobie...
Ostatnio zmieniony sob kwie 28 2007, 20:47 przez Grabciu, łącznie zmieniany 1 raz.