*[Relacja/Budynek] Zamek w Malborku z GPMu
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Praca nad Malborkiem prawie zakończona. Po wysypaniu piasku i ziemi oraz posianiu trawy pozostaje mi zrobić drzewka i je posadzić ;).
Na sam koniec relacji przewiduje więcej fotek z dokładnym opisem poszczególnych elementów budowli, taka mała wycieczka po zamku.
Teraz uciekam bawić się w ogrodnika i zmajstrować mini lasek:)
Na sam koniec relacji przewiduje więcej fotek z dokładnym opisem poszczególnych elementów budowli, taka mała wycieczka po zamku.
Teraz uciekam bawić się w ogrodnika i zmajstrować mini lasek:)
I tak w ten czwartkowy wieczór praca nad Zamkiem w Malborku została zakończona. W modelu wystąpiło kilka błędów, jak i pomyłki w numeracji części, do tego dochodzi mało czytelna instrukcja. Model wzbogaciłam o podłoże wykonane we własnym zakresie, oraz drzewka z drutu i gąbki , " okorowane" mieszanką wikolu z farbą.
Pozostało jeszcze tylko udać się do szklarza po jakąś gablotkę i czekać na słoneczne dni, aby uwieńczyć relacja porządną galerią.
Pozostało jeszcze tylko udać się do szklarza po jakąś gablotkę i czekać na słoneczne dni, aby uwieńczyć relacja porządną galerią.
- Bartosz B.
- x 7
Korzystając ze słonecznej pogody oraz z wolnego czasu wykonałam kilka zdjęć na zewnątrz. Przy obróbce pierwszego zdjęcia nie wiem dlaczego ale linia modelu wygięła się w literę " u ", gdy jest w 100% prosta. Jutro postaram się jeszcze o jakieś zdjęcia gdzie nie widać tego zniekształcenia, o ile będzie pogoda i znajdę czas.
Gratuluję modelu.
Przypuszczalnie zrobiłaś zdjęcie szerokim kątem, wypełniając zamkiem większość kadru. W takiej sytuacji odległości od obiektywu środka zamku i jego krańców są różne, co powoduje zniekształcenia. Spróbuj zrobić to samo zdjęcie dłuższą ogniskową, czyli na większym zoomie.Iza M. pisze:Przy obróbce pierwszego zdjęcia nie wiem dlaczego ale linia modelu wygięła się w literę " u ", gdy jest w 100% prosta.