Px48- Modelik - na finiszu
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- marcin1323
Witaj
Fajnie, że wróciłeś do pracy.
Będę jednak upierdliwy. Skoro mówisz, że koła są od Px - widocznie tak jest. Problem w tym, że w zestawie one wyglądają tak:
Koło parowozu:
Koło tendra:
Przyznasz, że na tym zdjęciu coś nie gra. Gdzie mimośród???
http://s277.photobucket.com/albums/kk69 ... 090110.jpg
Wybacz, że się czepiam ale nadal podtrzymuję swoją opinię, że coś z tymi kołami jest nie tak.
Najważniejsze, że wracasz do pracy. Byłoby głupio przerwać relację i skapitulować.
Pozdrawiam
Fajnie, że wróciłeś do pracy.
Będę jednak upierdliwy. Skoro mówisz, że koła są od Px - widocznie tak jest. Problem w tym, że w zestawie one wyglądają tak:
Koło parowozu:
Koło tendra:
Przyznasz, że na tym zdjęciu coś nie gra. Gdzie mimośród???
http://s277.photobucket.com/albums/kk69 ... 090110.jpg
Wybacz, że się czepiam ale nadal podtrzymuję swoją opinię, że coś z tymi kołami jest nie tak.
Najważniejsze, że wracasz do pracy. Byłoby głupio przerwać relację i skapitulować.
Pozdrawiam
Ol49;Cid21;Od2;Px48;Coalbrookdale Loc. - R. Trevithicka; Tyn6 - modele ukończone.
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
Raczej nie pomyliłem kół parowozu z kołami tendra, na dowód mam fotkę z niewyłamanymi kołami właśnie od tendra. Moje koła nie miały we wszystkich warstwach mimośrodu tylko była jedna warstwa na wierzch samego mimośrodu.
Różnica w naszych kołach może być taka że są od innego producenta, ja mam z GMP.
O kapitulacji nie było myśli, tylko nabierałem siły
... na stronie modelika znalazłem zestaw wręg który posiadam i widać na nim koła bez mimośrodu.
Różnica w naszych kołach może być taka że są od innego producenta, ja mam z GMP.
O kapitulacji nie było myśli, tylko nabierałem siły
... na stronie modelika znalazłem zestaw wręg który posiadam i widać na nim koła bez mimośrodu.
Ostatnio zmieniony śr maja 13 2009, 13:12 przez milocha, łącznie zmieniany 2 razy.
Mam pecha do kółkierownik pisze:Ktoś nieźle naknocił. ...
Dziś zrobiłem podporę pod kocioł i zbiornik powietrza. Jak widać na fotach zacząłem budowę kotła. Prawie cała reszta elementów będzie "wywrócona na lewą stronę" - białą (czarny ciężko zamalować) ponieważ będę malować na kolor szaro-zielony. Te malowanie jakoś bardziej mi się podoba niż całe czarne.
Pozdrawiam.
- Precyzyjny
- x 25
Ta zieleń to jaka to farbka ? Puszka, spray ? Jaki numer i producent ?
Pozdrawiam
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *