[Relacja] Mały Modelarz 1973r. - FIAT 126p
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Trochę za mało i za szorstko się wyraziłem.
Wiem wy młodzi lubicie mieć wsio podane na tacy.
Maluch to nie jakiś tam kanciak, ma soporo obłości i to dosyć skomplikowanych.
Jeśli chcesz go uplastycznić wizualnie to na sam początek musisz się zaopatrzyć w jego drugi egzemplarz bądź fotokopie, ponieważ operacje upodobniania go do oryginału będą wymagały sporo cięcia, gięcia i na niej je testować.
Poszukaj w sieci jeśli nie masz skanów z Modelarza bodajże nr 9/1978 gdzie był artykuł z malczakiem w roli głównej.
Są tam zamieszczone przekroje jego karoserii, będą Ci pomocne do wykonania dodatkowych wzmocnień i kształtowników utrzymujących poszycie w ryzach.
Pomocna też będzie książka "naprawa PF126p".
Osobiście to bym z tej wycinanki pozostawił tylko karoserie a płytę podłogową i zawieszenie wykonał od podstaw.
Wiem wy młodzi lubicie mieć wsio podane na tacy.
Maluch to nie jakiś tam kanciak, ma soporo obłości i to dosyć skomplikowanych.
Jeśli chcesz go uplastycznić wizualnie to na sam początek musisz się zaopatrzyć w jego drugi egzemplarz bądź fotokopie, ponieważ operacje upodobniania go do oryginału będą wymagały sporo cięcia, gięcia i na niej je testować.
Poszukaj w sieci jeśli nie masz skanów z Modelarza bodajże nr 9/1978 gdzie był artykuł z malczakiem w roli głównej.
Są tam zamieszczone przekroje jego karoserii, będą Ci pomocne do wykonania dodatkowych wzmocnień i kształtowników utrzymujących poszycie w ryzach.
Pomocna też będzie książka "naprawa PF126p".
Osobiście to bym z tej wycinanki pozostawił tylko karoserie a płytę podłogową i zawieszenie wykonał od podstaw.
- Szymcio190
Model w tej chwili wygląda tak
Wziąłem się za przerabianie nadwozia . Plany są ambitne i liczę, że podołam wyzwaniu ;d
Teraz części będę naklejał na karton. Chce zrobić tak, aby wszystkie , jak w oryginale części się ruszały.
Przetłoczenia również mam zamiar zrobić, podklejając karton od spodu ;p
Światła przednie wyglądają bardzo płasko, a powinny być lekko "cofnięte" w nadwozie ;)A na koniec pomaluje nadwozie ;) No zobaczymy jak to wyjdzie. Na razie nie mam zbyt dużo czasu, aby zajmować się modelikiem. Czekam z niecierpliwością na ferie ;dd
Pozdro modelarze
Wziąłem się za przerabianie nadwozia . Plany są ambitne i liczę, że podołam wyzwaniu ;d
Teraz części będę naklejał na karton. Chce zrobić tak, aby wszystkie , jak w oryginale części się ruszały.
Przetłoczenia również mam zamiar zrobić, podklejając karton od spodu ;p
Światła przednie wyglądają bardzo płasko, a powinny być lekko "cofnięte" w nadwozie ;)A na koniec pomaluje nadwozie ;) No zobaczymy jak to wyjdzie. Na razie nie mam zbyt dużo czasu, aby zajmować się modelikiem. Czekam z niecierpliwością na ferie ;dd
Pozdro modelarze
viewtopic.php?p=191812#191812 DODGE CHARGER
viewtopic.php?t=13866 TRABANT 601
viewtopic.php?t=13874 PEUGEOT 307 WRC
viewtopic.php?t=13861 CITROEN DS
viewtopic.php?t=13851 FOKKER
viewtopic.php?t=13866 TRABANT 601
viewtopic.php?t=13874 PEUGEOT 307 WRC
viewtopic.php?t=13861 CITROEN DS
viewtopic.php?t=13851 FOKKER
- Constructor
- Wujek Andrzej
- x 2
- Wujek Andrzej
- x 2
- Constructor
Niesamowite to co mówisz... nie mogłeś przejść obok tego obojętnie... Rozumiem, że posty starsze niż rok są już zakazane? A może jest w nich coś do ukrycia. "bez odbioru"Wujek Andrzej pisze:Constructor , obudź się . Bardzo ci się nudzi ?
Prawie po roku odpalasz umarły temat aby zabłysnąć elokwencją i spostrzegawczością . Autor pisał o czasach KOMIZMU a po wpisie Grzegorza tą część swojego postu zmienił .
Dociera ???