No ładne cacko!
Teraz może jeszcze jakąś przyczepkę do kompletu...
*[Relacja/Pojazd] Ursus C-45
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Heinrich Kosmala
- x 170
Piękny. Moje gratulacje Bardzo fajnie wyglądają te żywe kolory.
Trzeba się kiedyś wziąć za niego, bo szkoda nie mieć go w sklejonej kolekcji, tym bardziej, że wycinanka leży i się kurzy
Pozdrawiam Serdecznie
Trzeba się kiedyś wziąć za niego, bo szkoda nie mieć go w sklejonej kolekcji, tym bardziej, że wycinanka leży i się kurzy
Pozdrawiam Serdecznie
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
Dzięki wszystkim za dobre słowo! Nie ma to jak flesz plus makro , zauważyłem 3 buble, które już poprawiłem. To tylko niedomalowania więc nic takiego, a no i zapomniałem przykleić tabliczkę znamionową obok kolumny .
arklas - okaz c-45 po "domowych" przeróbkach pana Władka, tzn. błotniki.
wk82 - nie czekaj tylko klej, bo warto , w twoich rękach to będzie cudo!
arklas - okaz c-45 po "domowych" przeróbkach pana Władka, tzn. błotniki.
wk82 - nie czekaj tylko klej, bo warto , w twoich rękach to będzie cudo!
PN-a zostawię chyba sobie do wojskowego sprzętu, mam jednego kandydata który czeka w kolejce, też ciągnik chociaż z silnikiem od czołgu . A tu będzie chyba wycinankowa (SAM), ale to dopiero na wiosnę. Co do lakierowania to na pewno nie psuje efektu prac. Wręcz przeciwnie podkreśli walory modelu i przede wszystkim zabezpieczy przed kurzem, paluchami itd. Ursusa lakierowałem pędzelkiem ze względu na małe rozmiary i sposób budowy (lakier mat), ale w przypadku np samolotów stosuję lakier w sprayu.
Siateczka na chłodnicę to pomysł, podsunięty przez innego modelarza, kiedy pytałem czy ktoś robi takie blaszki (oczka cześciokontne) i gdzie to można dostać. Okazało się, że można do zastąpić z powodzeniem tiulem angielskim (zapłaciłem grosze za naprawdę spory kawałek), pomalowałem go metalizerem (pactra gold) coby przypominał mosiądz.
Siateczka na chłodnicę to pomysł, podsunięty przez innego modelarza, kiedy pytałem czy ktoś robi takie blaszki (oczka cześciokontne) i gdzie to można dostać. Okazało się, że można do zastąpić z powodzeniem tiulem angielskim (zapłaciłem grosze za naprawdę spory kawałek), pomalowałem go metalizerem (pactra gold) coby przypominał mosiądz.