[R/G] Flak 36/37, 1:25, Kartonowy Arsenał 1-2/96
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Po prawie półrocznej nieobecności w wątku, pragnę poinformować że nie było przerwy w sklejaniu modelu. Co prawda postępy są baaaardzo powolutkie, jednak wciąż są. Część centralna wózka przedniego prawie skończona:
A dalej były robione błotniki. Te wymagały dużo wycinania w grubym kartonie, przez co dość wolno to szło. Efekty wyszły tak:
Do następnego razu
A dalej były robione błotniki. Te wymagały dużo wycinania w grubym kartonie, przez co dość wolno to szło. Efekty wyszły tak:
Do następnego razu
- Sklejacz Maciej
- x 114
Miło dowiedzieć się, że temat jednak nie umarł i jest kontynuowany ku radości oglądaczy i zaglądaczy czyli kibiców.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Re: [R] Flak 36/37, 1:25, Kartonowy Arsenał 1-2/96
Witajcie!
Jak zwykle długo mnie tu nie było, ale jak zwykle coś tam poszło do przodu. A zatem, zdjęcia:
Tutaj muszę przyznać się do małego oszustwa - to co jest nawinięte na kołowrotek (gruba, czarna nić) jest takie tylko na górze. Pod spodem jest normalna nitka nawinięta gęsto, bo inaczej nie wystarczyłoby mi tej pierwszej na oba elementy. Ale i tak tego nie widać
Następnym etapem było ukończenie obu wózków:
Wózek przedni jest oczywiście skrętny, koła w obu również nie są przyklejone, więc mogą się obracać. Podobnie jak haki do zaczepienia nie są przyklejone i się ruszają. Teoretycznie można by było spróbować umieścić armatę na obu wózkach, jednak ja wolę tego nie robić, gdyż na pewno wtedy poprzecierałby mi się retusz w pewnych miejscach a mogłoby do tego dojść coś jeszcze gorszego. Więc wózki pozostaną odłączone od działa.
Czy jestem zadowolony? Mogłoby być lepiej, ale i tak jest w miarę nieźle. Chyba powoli mnie łapie zmęczenie tym modelem (miał być robiony max 2 lata, a już 3-ci rok idzie). Na szczęście koniec już tuż, tuż. Pozostało mi jeszcze do zrobienia:
- osprzęt (kilof, siekiera, młot)
- naboje
- łuski po nabojach
- skrzynie z nabojami
- dyszel do podłączenia z ciągnikiem
Do następnego razu...
Jak zwykle długo mnie tu nie było, ale jak zwykle coś tam poszło do przodu. A zatem, zdjęcia:
Tutaj muszę przyznać się do małego oszustwa - to co jest nawinięte na kołowrotek (gruba, czarna nić) jest takie tylko na górze. Pod spodem jest normalna nitka nawinięta gęsto, bo inaczej nie wystarczyłoby mi tej pierwszej na oba elementy. Ale i tak tego nie widać
Następnym etapem było ukończenie obu wózków:
Wózek przedni jest oczywiście skrętny, koła w obu również nie są przyklejone, więc mogą się obracać. Podobnie jak haki do zaczepienia nie są przyklejone i się ruszają. Teoretycznie można by było spróbować umieścić armatę na obu wózkach, jednak ja wolę tego nie robić, gdyż na pewno wtedy poprzecierałby mi się retusz w pewnych miejscach a mogłoby do tego dojść coś jeszcze gorszego. Więc wózki pozostaną odłączone od działa.
Czy jestem zadowolony? Mogłoby być lepiej, ale i tak jest w miarę nieźle. Chyba powoli mnie łapie zmęczenie tym modelem (miał być robiony max 2 lata, a już 3-ci rok idzie). Na szczęście koniec już tuż, tuż. Pozostało mi jeszcze do zrobienia:
- osprzęt (kilof, siekiera, młot)
- naboje
- łuski po nabojach
- skrzynie z nabojami
- dyszel do podłączenia z ciągnikiem
Do następnego razu...
Wszystko kiedyś się kończy... Podobnie jak ta relacja. Oglądających mało, komentujących jeszcze mniej, ale co się dziwić - jaka relacja, tylu widzów ;) Mimo wszystko dziękuję tym, którzy zajrzeli tutaj choć raz, nawet jak przypadkiem im się kliknął zły link, bo chcieli otworzyć ten powyżej lub poniżej.
Oto zdjęcia ostatnich elementów modelu:
- narzędzi,
- dyszla do połączenia z ciągnikiem,
- skrzyni z amunicją,
- łusek,
- naboju.
Ogólnie jestem zadowolony, zwłaszcza z narzędzi. Z modelu w sumie też pomijając moje niedociągnięcia i wolne tempo - liczyłem go skończyć ponad rok wcześniej, ale ostatnio z czasem u mnie krucho.
Na galerię końcową jednak będziecie musieli jeszcze trochę poczekać. Może po świętach będzie pogoda, żeby cyknąć parę fotek na zewnątrz.
Oto zdjęcia ostatnich elementów modelu:
- narzędzi,
- dyszla do połączenia z ciągnikiem,
- skrzyni z amunicją,
- łusek,
- naboju.
Ogólnie jestem zadowolony, zwłaszcza z narzędzi. Z modelu w sumie też pomijając moje niedociągnięcia i wolne tempo - liczyłem go skończyć ponad rok wcześniej, ale ostatnio z czasem u mnie krucho.
Na galerię końcową jednak będziecie musieli jeszcze trochę poczekać. Może po świętach będzie pogoda, żeby cyknąć parę fotek na zewnątrz.
Robiłem ten model jak miałem 12 lat, mam do niego sentyment. Fajnie popatrzeć na niego raz jeszcze, w bardzo dobrym wykonaniu ;)
- Sklejacz Maciej
- x 114
Zbudowałeś bardzo fajny model i warto było tu zaglądać i oglądać, więc proszę bez marudzenia na temat frekwencji. Moje dłubaninki też ostatnio utknęły, ale Tobie gratuluję ukończenia działa, no i czekam na galerię na zakończenie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
Re: [R/G] Flak 36/37, 1:25, Kartonowy Arsenał 1-2/96
No i wyszedł bardzo fajny model.
Pozdrawiam.
Andrzej
Kolekcja: TK-3
Warsztat: T-70, BRDM-2
Andrzej
Kolekcja: TK-3
Warsztat: T-70, BRDM-2
Piękny zestaw. Włożyłeś w niego mnóstwo pracy.
Naprawdę dobra robota
Uwagę zwraca świetny retusz krawędzi.
pzdr Grzegorz
Uwagę zwraca świetny retusz krawędzi.
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD