[R]-HMS Edinburgh, 1:400 – SZKUTNIK 7/2023 (013)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Heinrich Kosmala
- x 169
Re: [R]-HMS Edinburgh, 1:400 – SZKUTNIK 7/2023 (013)
Dzięki gumis666!
G 14 – wyposażenie pokładów dziobowego i rufowego. Wykonałem chyba 2/3 tego, co można było z wycinanki wycisnąć – pomijając części widoczne tylko pod mikroskopem. Straszna dłubanina! Efekt końcowy nagradza jednak wszystko.
G 14 – wyposażenie pokładów dziobowego i rufowego. Wykonałem chyba 2/3 tego, co można było z wycinanki wycisnąć – pomijając części widoczne tylko pod mikroskopem. Straszna dłubanina! Efekt końcowy nagradza jednak wszystko.
- Sklejacz Maciej
- x 110
Nabiera kształtu i krążownikowego wyglądu . Fajnie to Tobie wychodzi. Podglądam i obserwuję.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Tak. Projekt jest imponujący.
Wykonanie jak wykonanie. Dobrze Heniu, że działasz. Mimo wspominanych przez Ciebie ograniczeń. Każdego dotkną, wcześniej czy później
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Heinrich Kosmala
- x 169
Dzięki za empatię i kibicowanie!
Rzeczywiście „działanie” jest tu decydujące, jako że modelarstwo to coś więcej niż hobby, to pasja! A tej (zazwyczaj) nie zatraca się więc nawet po 67 latach stażu w tym fachu ani z powodu ograniczeń wiekowych natury fizjologicznej...
Grupa części G 15. Jako „samolotowiec” nie mam pojęcia, co to jest. W temacie pływadeł wiem tylko co to jest rufa, burta, pokład itp. „drobiazgi”, czyli moja wiedza na ten temat jest na poziomie tzw. „wiedzy ogólnej” (chyba jednak szkoły podstawowej). Istnieje niezliczona ilość rysunków przestrzennych (przekrojowych) samolotów, pokazujących i opisujących dokładnie, co jest czym. Czy istnieje coś takiego także dla statków?
Rzeczywiście „działanie” jest tu decydujące, jako że modelarstwo to coś więcej niż hobby, to pasja! A tej (zazwyczaj) nie zatraca się więc nawet po 67 latach stażu w tym fachu ani z powodu ograniczeń wiekowych natury fizjologicznej...
Grupa części G 15. Jako „samolotowiec” nie mam pojęcia, co to jest. W temacie pływadeł wiem tylko co to jest rufa, burta, pokład itp. „drobiazgi”, czyli moja wiedza na ten temat jest na poziomie tzw. „wiedzy ogólnej” (chyba jednak szkoły podstawowej). Istnieje niezliczona ilość rysunków przestrzennych (przekrojowych) samolotów, pokazujących i opisujących dokładnie, co jest czym. Czy istnieje coś takiego także dla statków?
Nie przesadzaj Heniu z tymi ograniczeniami. Bardzo fajnie Ci to wychodzi. Chociaż może na początek powinieneś zacząć od zbudowania tzw. Popowki. To taki rosyjski wynalazek w dziedzinie okrętownictwa gdzie nie ma ani dziobu ani rufy, burty dookoła jednakowe, tak że duże ułatwienie ale na razie dokończ tego krojzera, jest OK. Pozdrawiam. Z budową tej Popowki to oczywiście żart ale pływało takie coś. Myślę, że okręty nie są wyjątkiem i w internecie znajdziesz mnóstwo wszelakich rysunków. A, nie otwierają się ostatnie Twoje fotki
- Heinrich Kosmala
- x 169
Wygląda na to, że Postimage chwilowo się zawiesił…
- Heinrich Kosmala
- x 169
Akurat się odwiesił
Wyprostuj trochę te relingi, na pewno sobie z tym poradzisz.
Tak. Relingi są jak po dobrym sztormie
Jeśli te pogięte są kartonowe to trzA by je lekko nawilżyć miksturą z wikolu i wody, taką bardzo rzadką (woda zabielona wikolem) i jak będą wysychały to uformować jakąś igłą do pożądanego kształtu.
Jeśli te pogięte są kartonowe to trzA by je lekko nawilżyć miksturą z wikolu i wody, taką bardzo rzadką (woda zabielona wikolem) i jak będą wysychały to uformować jakąś igłą do pożądanego kształtu.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Jubilerska robota. Fakt te nadbódówki to w mm są jakoś tak logiczniej rozrysowane. Nie rozumiem czemu w nowszych wydaniach niepotrzebnie komplikuje się konstrukcję niektórych elementów.
Nie oglądaj się za siebie, tam nic się nie zmieniło...
Relacja: M/S Gryf Pomorski, MM 1/1969, 1:400
Galeria: RWD 9S, MM 3/1968, 1:25
Relacja: M/S Gryf Pomorski, MM 1/1969, 1:400
Galeria: RWD 9S, MM 3/1968, 1:25