makieta HO
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
wznios może być do 5 stopni na 1m, przynajmniej taj mam napisane w katalogu Fallera. Troszku kijowo, do to długi kawałek jest potrzebny zanim "wyjedzie na poziom". U siebie mam koło 2m na "wzniosie, przynajmniej w planach na dziś. Jeden tor będzie górą a w przeciwnym kierunku dołem A całą diorama ma 4 segmanty o wymiarach 1x1 (dwa takie), 2x0,5 i 60cm x 70cm, ułorzone w literę L zakończoną po obu stronach kwadratami. Oczywiście kolejka będzie jeździć w kółko.
Aha, mam fajny patent na ściółkę leśna. Będe miał taką na zboczu nasypu. Konstrukcję nasypu obciągam gazą, tą lekko maluję jogurtem naturalnym, nakładam podlany mech o odpowienich kształtach i przytwierdzam go szpilkami do konstrukcji. potem już sam rośnie wystarczy czasami go zrosić wodą z rozpylacza (konstrukcja jest ze styropianu, uprzednio zagruntowana klejem)
Aha, mam fajny patent na ściółkę leśna. Będe miał taką na zboczu nasypu. Konstrukcję nasypu obciągam gazą, tą lekko maluję jogurtem naturalnym, nakładam podlany mech o odpowienich kształtach i przytwierdzam go szpilkami do konstrukcji. potem już sam rośnie wystarczy czasami go zrosić wodą z rozpylacza (konstrukcja jest ze styropianu, uprzednio zagruntowana klejem)
Jakub Jastrzębski
modelarz/teoretyk
Once to be a str8 man turns into wreck...
modelarz/teoretyk
Once to be a str8 man turns into wreck...
trzymałem się opcji Vivita , mam wznios 8 cm - bo inaczej nie dałbym rady "przepleść " ślimaka na moich wymiarach . Poza tym od baaardzo długiego czasu nie grzebałem nic przy makiecie , zero czasu po prostu .
Ale mam nadzieję , że niebawem prace ruszą .....
Ale mam nadzieję , że niebawem prace ruszą .....
Norske Love 1:75 - początek krucjaty 2006 ... a dalej to się zobaczy
tak na szybko :
prąda znalazłem i podłączyłem ....wprawdzie musiałem dołożyć ciufci troszku ołowiu ale jakoś się bidula wytachała na górę
jak tylko zrobię na "makiecie" porządek to pokażę fotę jak to wygląda ....tylko ostatnioo to wygląda tak , że mam w domu kolejny stół na którym mieści się kuuuupe z pozoru bardzo potrzebnych rzeczy ..
prąda znalazłem i podłączyłem ....wprawdzie musiałem dołożyć ciufci troszku ołowiu ale jakoś się bidula wytachała na górę
jak tylko zrobię na "makiecie" porządek to pokażę fotę jak to wygląda ....tylko ostatnioo to wygląda tak , że mam w domu kolejny stół na którym mieści się kuuuupe z pozoru bardzo potrzebnych rzeczy ..
Norske Love 1:75 - początek krucjaty 2006 ... a dalej to się zobaczy
Kolejna relacja dopisana do listy obowiazkowych codziennych przegladow. Dopinguje i z niecierpliwoscia czekam na efekty. Tutaj natomiast znajdziesz forum modelarzy kolejowych, moze wylapiesz kilka ciekawych patentow.
Pozdrawiam
Pozdrawiam