Catalina (Flying Boat) - [Relacja]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Tak jak widzicie, poprawki jeszcze nie naniosłem, zrobie to teraz .
Stwierdziłem, że nic się nie stanie jeśli poprawie kadłub po jego sklejeniu,
ponieważ żadne okienko nie zaleje mi się bo wkońcu maluję dół
Pierwszy Model - Messerschmitt Bf 109 G-10
Catalina – Relacja
Kto czyta ten błądzi, kto skacze ten rządzi - Le Parkour
Catalina – Relacja
Użyję taśmy modelarskiej, a chociaż postaram się użyć, bo już pare razy byłem w sklepie modelarskim i cały czas nie ma podobno towaj już idzie od pół roku... A nie chce kupować z neta, bo za paczkę zapłacę tyle samo Ale wiem, że bez taśmy mi to nie wyjdzie
Catalina – Relacja
Catalina – Relacja
A no w sumie nie domyśliłem się, że takie coś może być w jakimś markecie Dzięki, w najblizszym czasie się wybiore do czegoś takiego
Catalina – Relacja
Catalina – Relacja
pawli jesteś ze Szczecina - a to spore miasto. Idź do rodziców i zapytaj gdzie kupują np. farbe do pomalowania balustrad na balkonie etc. w każdym takim sklepie kupisz taśmę malarską. W Tesco Castoramie itd też będzie coś takiego. Fakt faktem nie jest to dokładnie to samo co folia maskująca dostępna w sklepach modelarskich ale chyba jasno pokazałem, że to nie konieczność. Pawili w swojej relacji już pokazuję wszystko naprawde najprościej jak się da (napisałem gdzie i za ile), a dalej pytasz o to samo :/
Wracając do modelu to radzę Ci się zaopatrzyć w szachlówkę i zrobić coś z tymi szparami - wiesz gdzie szukać prawda ?
Pozdrawiam
Wracając do modelu to radzę Ci się zaopatrzyć w szachlówkę i zrobić coś z tymi szparami - wiesz gdzie szukać prawda ?
Pozdrawiam
Skądś już wykombinuje tą taśmę
No wiem, wiem gdzie szukać Więc model chyba od nowa będzie malowany po szpachlowaniu itd
Pozdrawiam
No wiem, wiem gdzie szukać Więc model chyba od nowa będzie malowany po szpachlowaniu itd
Pozdrawiam
Catalina – Relacja
Catalina – Relacja
Kiedyś kleiłem piękną Catalinę, ale kartonową. Gdyby ktoś miał taki modeldo odsprzedania, to byłbym zainteresowany. Bardzo! Wtedy go nie skończyłem i do tej pory bardzp tegho żałuję.
Jeśli ktoś miałby taki model, to proszę o PW.
Jeśli ktoś miałby taki model, to proszę o PW.
Geometria wykreślna wielką nauką jest. I bardzo przydatną. Przynajmniej modelarzom.
No cóż... powiedzmy, że miałem "mini retired", ale powracam :P. Wkońcu wakacje są ;] ale teraz jak taka pogoda się zrobiła (pada deszcz) to stwierdziłem, że sobie włącze Rolling Stonesów i coś pokleje, zrobiłem kawałek skrzydła wkrótce będą zdjęcia. Albo wtedy kiedy więcej już tego modelu zrobie ;]
Catalina – Relacja
Catalina – Relacja