[R/G] Kawasaki Ki-100 Goshikisen (GPM 1/33)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Szydercza Gała
- x 169
Re: [R/G] Kawasaki Ki-100 Goshikisen (GPM 1/33)
A nie mówiłem, zaraz poważne tematy wchodzą na stół. Zapisz w testamencie żeby spadkobiercy zbudowali Ci z tych modeli piramidę godna FARAONA FszechśFiata
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
Jakby co, to kilka modeli można zapisać Muzeum Papieru w Dusznikach Zdroju. Muzeum dotyczy nie tylko papieru do pisania ale ogólnie papierowych produktów (także tekturowych czy kartonowych) a o modelach kartonowych żadnej wzmianki . Dostali ochrzan za takie niedopatrzenie ale nie wiem czy ekspozycja została wzbogacona o modele czy nie. .
Odnoszę wrażenie, jakbyście chcieli mnie zakopać
Uprasza się o nie dzielenie skóry na niedźwiedziu
Można również rozważyć wprowadzenie rytuału na kształt hinduskiego "sati". Zamiast żon, to modele zostają spalone wraz ze zwłokami ich tFórcy
TFórcy już wszystko jedno, a porządek by się zrobił w chałupie.
Uprasza się o nie dzielenie skóry na niedźwiedziu
Można również rozważyć wprowadzenie rytuału na kształt hinduskiego "sati". Zamiast żon, to modele zostają spalone wraz ze zwłokami ich tFórcy
TFórcy już wszystko jedno, a porządek by się zrobił w chałupie.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 169
To już lepiej na wikinga Grzesiu. Każ się położyć na największym modelu statka i podpalić SZCZałOM
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
to w 1/200 trzeba by co najmniej ze 4 lotniskowce zrobić, żeby się jakoś sensownie ułożyć
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Coś te uwagi poszły w niewłaściwym kierunku bo nie o ceremonializm pogrzebowy chodziło a o zachowanie dla potomnych świetnie wykonanych modeli (nie tylko tych Grzegorza) ale pomysł lotniskowcami i to w wykonaniu Grzegorza jest wart realizacji (tylko wykon a nie ich użycie w roli podpałki). Pływadła i samoloty za jednym zamachem. Co by się nie nudziło i samoloty różne były to po jednym z każdej nacji np. Graf, Akagi, Yorktown, Ark Royal.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Proponuję do tych celów lotniskowiec w skali 1:33, oczywiście wraz z samolotami 1:33…
A ja proponuję założenie osobnego tematu do prezentacji modeli wystawianych w różnych muzeach.
Mam już znalezione kilka zdjęć (trochę nędznej niestety jakości) modeli wystawionych w muzeum lotnictwa Le Bourget we Francji a jak mi się uda z iPada żony zgrać zdjęcia z muzeum National Air and Space Museum w Waszyngtonie (też zapewne jakości nienajlepszej) gdzie modele w skali 1:16 były prezentowane to założę taki temat, ale teraz czekają mnie dwie godziny z serialem Marple a potem następne dwie z Poirot’em więc dziś się to raczej nie wydarzy
Mam już znalezione kilka zdjęć (trochę nędznej niestety jakości) modeli wystawionych w muzeum lotnictwa Le Bourget we Francji a jak mi się uda z iPada żony zgrać zdjęcia z muzeum National Air and Space Museum w Waszyngtonie (też zapewne jakości nienajlepszej) gdzie modele w skali 1:16 były prezentowane to założę taki temat, ale teraz czekają mnie dwie godziny z serialem Marple a potem następne dwie z Poirot’em więc dziś się to raczej nie wydarzy
-
Witam
Mam nadzieję Grześ,że zaszczycisz swą skromną osobą Galicjade wraz z całym urobkiem tegorocznym.A model pikny Panie excelent
Mam nadzieję Grześ,że zaszczycisz swą skromną osobą Galicjade wraz z całym urobkiem tegorocznym.A model pikny Panie excelent
Jak los da, to się stawię
Umęczyłem właśnie przechowalnik dla Ki-100. Może więc podróżować. Choć co to za podróż - 4km do RCKP
Umęczyłem właśnie przechowalnik dla Ki-100. Może więc podróżować. Choć co to za podróż - 4km do RCKP
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD