*[Relacja/Kolej] Precyzyjny parowóz towarowy Ty2 -Dodatek
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- 19zbyniu95
Dla takiego wykonania i relacji to i 1000 zdjęć jest mało. No może trochęWitek S. pisze:Precyzyjny - nie ma co ale w autopromocji i w lansowaniu siebie samego to jesteś mistrzem świata Masz już 682 zdjęcia w relacji
przesadziłem. Ale nie ważne ile zdjęć, ważne że dla wielu mogą być
nauką i zachętą w budowaniu modeli. Mogą zobaczyć do jakiej można
dojść perfekcji w wykonaniu.
Poza tym zdjęcia są najlepszą ilustracją opisu, niejednokrotnie zdradzającego techniki wykonania elementów modelu.
Jak najwięcej takich relacji z budowy.
- 19zbyniu95
- Precyzyjny
- x 25
19zbyniu95, wszystkie zawleczki widoczne na poniższym zdjęciu
są robione taką samą metodą, nie robię otworu w nakrętce, czy sworzniu tylko przecinam je na pół i wklejam zawleczkę między obie części. Następnie mocno ściskam i zalewam klejem cyjanoakrylowym. Jak się przyjrzeć uważnie na zawleczki niżej, to można dostrzec ten szczegół.
Dziękuję wszystkim za 230000 odwiedzin i zapraszam do następnej relacji, początek w tym tygodniu.
są robione taką samą metodą, nie robię otworu w nakrętce, czy sworzniu tylko przecinam je na pół i wklejam zawleczkę między obie części. Następnie mocno ściskam i zalewam klejem cyjanoakrylowym. Jak się przyjrzeć uważnie na zawleczki niżej, to można dostrzec ten szczegół.
Dziękuję wszystkim za 230000 odwiedzin i zapraszam do następnej relacji, początek w tym tygodniu.
Pozdrawiam
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Precyzyjny
* * *
- Precyzyjny
- x 25
Re: [RELACJA-KONIEC] Precyzyjny parowóz towarowy Ty2 -Dodatek
Na prośbę kilku Kolegów zamieszczam ponownie wszystkie zdjęcia z relacji budowy modelu Ty2 widocznego na zdjęciu poniżej:
Zdjęcia do pobrania z dysku Google, w formie jednego spakowanego zipem pliku.
Plik ze zdjęciami z budowy modelu jest do ściągnięcia tutaj: Precyzyjny Ty2 budowa.zip - 76.01MB
Plik ze zdjęciami w dużej rozdzielczości, które zamieściłem w galerii na stronie 18, do ściągnięcia tutaj: Precyzyjny Ty2 galeria.zip - 49.53MB
Uzupełniłem też wszystkie zdjęcia w tej relacji. Na razie relacja jest w dziale Karton i Papier - makulatura, po wgraniu zdjęć na odpowiedni serwer, znajdzie się w dziale archiwum.
Zdjęcia do pobrania z dysku Google, w formie jednego spakowanego zipem pliku.
Plik ze zdjęciami z budowy modelu jest do ściągnięcia tutaj: Precyzyjny Ty2 budowa.zip - 76.01MB
Plik ze zdjęciami w dużej rozdzielczości, które zamieściłem w galerii na stronie 18, do ściągnięcia tutaj: Precyzyjny Ty2 galeria.zip - 49.53MB
Uzupełniłem też wszystkie zdjęcia w tej relacji. Na razie relacja jest w dziale Karton i Papier - makulatura, po wgraniu zdjęć na odpowiedni serwer, znajdzie się w dziale archiwum.
Pozdrawiam
Precyzyjny
* * *
Precyzyjny
* * *
Gratuluję Precyzyjny! Metr znakomitego modelarstwa!
Miałem okazję przyjrzeć się Twojej robocie jak jeszcze nie miała metra ;) w Szczecinie w 2011 roku i bez dwóch zdań parowóz robił piorunujące wrażenie!
Teraz tylko jeździć po wystawach i kosić medale
Pozdr
Piotr
Miałem okazję przyjrzeć się Twojej robocie jak jeszcze nie miała metra ;) w Szczecinie w 2011 roku i bez dwóch zdań parowóz robił piorunujące wrażenie!
Teraz tylko jeździć po wystawach i kosić medale
Pozdr
Piotr
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
Tymi pakietami zipów posmarowałeś moje serce i oczy miodem, oj posmarowałeś. Żebym to jeszcze wiedział jak opisy zapisać do zdjątek?
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
Wietrzny Bosman