*[Relacja/Okręt] ORP Jastrząb (P551), ex-USS S-25 (SS-130), 1:200
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Finalna galeria foto ORP Jastrząb, skala 1/200:
Popełnione błędy w czasie klejenia:
-nieszczęsne stępki przechyłowe.
Popełnione błędy w czasie projektowania:
-stępki przechyłowe
-sekcja dziobowa
-oprofilowanie steru kierunku
-kadłub lekki w rejonie rufy
-kiosk
Z tego też względu, pewne elementy będą się różniły od tych w prezentowanym modelu testowym.
Osobiście, jestem zadowolony z modelu. Jest stosunkowo łatwy w budowie, ma mało części - a jednocześnie dosyć wiernie (jak na tę skalę i dostęne materiały) odwzorowuje rzeczywisty obiekt. Ponadto, skleiłem go w standardzie, co zawsze uważałem za zbyt trudne...
Popełnione błędy w czasie klejenia:
-nieszczęsne stępki przechyłowe.
Popełnione błędy w czasie projektowania:
-stępki przechyłowe
-sekcja dziobowa
-oprofilowanie steru kierunku
-kadłub lekki w rejonie rufy
-kiosk
Z tego też względu, pewne elementy będą się różniły od tych w prezentowanym modelu testowym.
Osobiście, jestem zadowolony z modelu. Jest stosunkowo łatwy w budowie, ma mało części - a jednocześnie dosyć wiernie (jak na tę skalę i dostęne materiały) odwzorowuje rzeczywisty obiekt. Ponadto, skleiłem go w standardzie, co zawsze uważałem za zbyt trudne...
Cons!Cons!Cons! strk! Jak zwykle pokazałeś kawał znakomitej modelarskiej szkoły. Mapa też dodaje klimaciku jednak rejon zdecydowanie bardziej odpowiadałby relacji z budowy ORP Orzeł tudzież okrętu desantowego typu Północny ;)
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
Ojtam, nie miałem innej Tzn nie było od kogo pożyczyć bo wszyscy gdzieś wyszli Tzn. Kazik z Tadkiem.Piotr80 pisze:Cons!Cons!Cons! strk! Jak zwykle pokazałeś kawał znakomitej modelarskiej szkoły. Mapa też dodaje klimaciku jednak rejon zdecydowanie bardziej odpowiadałby relacji z budowy ORP Orzeł tudzież okrętu desantowego typu Północny ;)
Myślałem, że się nikt nie zorientuje.
I bardzo słusznie.strk pisze:Osobiście, jestem zadowolony z modelu.
Piękny modelik pięknego okrętu. A zatem - podwójny szampan: pierwszy dla strk - Projektanta i drugi dla strk - Wykonawcy
Na warsztacie: Leopard 2A5, J6K1 Jinpu
Zawieszone: Pogoria, XP-61E
Archiwum: Saab J35 Draken, Pietropawłowsk, F/A-18F Super Hornet, Churchill, MiG-21, Mirage III EA, Bf-109 K-4
-----------------------------
Wspieram .oO R357
Zawieszone: Pogoria, XP-61E
Archiwum: Saab J35 Draken, Pietropawłowsk, F/A-18F Super Hornet, Churchill, MiG-21, Mirage III EA, Bf-109 K-4
-----------------------------
Wspieram .oO R357