[R] KTO ROSOMAK 1:25 Orlik
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Powielu namowach na temat płyt antypoślzgowych że są za grube postanowiłem zerwać górną część poszycia rosomaka i spróbować jeszcze raz robiąc je inną metodą, i tak po zerwaniu i naklejeniu górnej płyty postanowiłem zrobic używając lakieru do paznokci z domieszką bardzo drobnego brokatu, wydaje mi się że efekt jest lepszy ale ocencie sami.
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Uzyskanie jeszcze drobniejszej faktury będzie trudne, próbowałem różnych sposobów od wikolu z ziemią talkiem różnych rodzajów pyłów itp nic nie przypominalo tego czego oczekiwałem najbardziej zbliżony efekt wyszedł właśnie dzięki lakierowi z brokatem
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Witam.tomo11 pisze:Uzyskanie jeszcze drobniejszej faktury będzie trudne, próbowałem różnych sposobów od wikolu z ziemią talkiem różnych rodzajów pyłów itp nic nie przypominalo tego czego oczekiwałem najbardziej zbliżony efekt wyszedł właśnie dzięki lakierowi z brokatem
Spokojnie można uzyskać drobną fakturę.
Tylko trzeba mieć to
http://www.true-earth.com/contents/en-u ... ivolo.html
Tym specyfikiem robię powierzchnie antypoślizgową w swoim Rosomaku w 1/35.
Nadaje się do tego celu idealnie.
To pierwsza wersja malowania Rosomaka o nazwie Shadow.Sicore pisze:Zielone też były, pewnie we wcześniejszych misjach. Ja bym robił zielony, lepiej by było widać brudzenie. Nie by był jaki jednobarwny.
Druga wersja malowania miała już dodatkowe malunki/napisy
Niestety Shadow wyleciał na minie, podczas patrolu w 2010.
Tak wygląda wieża w późnym malowaniu Shadow-Kojot
Pozdrawiam
Jacek