[R/G] Sześcioosiowa platforma SSyms 1:25 MH
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Sześcioosiowa platforma SSyms 1:25 MH
Witam.
@draccus nom dajesz, będzie na co popatrzeć. Ale ja ubrudziłbym deski od spodu bardziej.
@draccus nom dajesz, będzie na co popatrzeć. Ale ja ubrudziłbym deski od spodu bardziej.
Arklas, Henryk, dzięki panowie za uwagi odnośnie pisowni.
Klint dechy praktycznie będą zasłonięte od spodu wózkami ale fakt może jeszcze je trochę przyprószę jakimś pigmentem.
Klint dechy praktycznie będą zasłonięte od spodu wózkami ale fakt może jeszcze je trochę przyprószę jakimś pigmentem.
Witam kolejna porcja fotek z warsztatu. Kolejne elementy orurowania układu hamulcowego.Rozdzielacz i poszczególne podłączenia rur ze zbiorników głównego i wyrównującego oraz do cylindra są już zamontowane.
Dodałem też stopnie i uchwyty dla spinacza wagonów, również wózki zostały zmontowane w całości bo wcześniej brakowało blachy górnej oraz zwór maźnic.
Dodałem też stopnie i uchwyty dla spinacza wagonów, również wózki zostały zmontowane w całości bo wcześniej brakowało blachy górnej oraz zwór maźnic.
Brawo! Wagon mi się bardzo podobuje Ale czoło dioramki mogłeś jakoś zakleić, coby falowana tektura nie wyzierała spod podsypki Tak czy owak – świetna robota
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
No tak widać ale jak się postawi dwie obok siebie to nie widać No i ciesze się że wagonik podobuje się
Brawo klawy model wagonu, dales czadu @draccus. Ale jakas Pantera by sie zdala na tej platformie. Ale model bez zarzutu.
Pozdrawiam Piotr.
Pozdrawiam Piotr.
Witamklint pisze:Brawo klawy model wagonu, dales czadu @draccus. Ale jakas Pantera by sie zdala na tej platformie. Ale model bez zarzutu.
Pozdrawiam Piotr.
Platforma super.
A co do pojazdu na platformę to tylko z rodziny Tiger lub Ferdynand - Elefant. Na Pantere jest za duża (chodzi o to, że Niemcy nie marnowali wagonu na pojazd o masie około 40 ton przy nośności 80 ton, a było ich dosyć mało).
Pozdrawiam
Warsztat i Galeria Ty2 Trumpeter 1:35