Miałeś bardzo fajny pomysł z tą kanapką. Jak dojdą detale, to oko powinno zobaczyć co trzeba - wyraziste żebrowanie cylindrów pośród całej armatury.Mateusz Skałecki pisze: pn sie 22 2022, 19:53 Efekt zbyt mocno przerysowany ale jak dojdą wszystkie detale silnika to może być.
FM-2 Card Army 1:33
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: FM-2 Card Army 1:33
- Marcin_Matejko
- x 3
Mateusz, jak zawsze elegancka robota. Co do silnika to nie myślałeś na podmianką na żywiczny w 32ce ?
Per aspera ad astra
-
- x 102
Dzięki Maciej ale tym razem staram się wszystko co mogę zrobić z papieru. Generalnie to i tak chyba nie ma tego silnika Wright Cyclone R-1820-56 w żywicy. W tej wersji był on bardzo charakterystyczny i miał inne cylindry. Autor dość dobrze go opracował jak na model kartonowy, a ja jedynie zamieniam oklejane bryły na te kanapki, zachowując ich geometrię. Oczywiście dodaję drobne elementy metalowe jak śruby i takie tam.
-
- x 102
Ostatnio mało czasu na klejenie ale w zasadzie najgorsza robota przy silniku skończona.
Jak widzicie zrobiłem sobie taki szablon z kartonu aby silnik miał właściwy rozmiar dopasowany do okaptowania. Teraz przewody zapłonowe i wypełnienie między cylindrami.
Generalnie ciekawy efekt z tek kanapki. Noe do końca jestem zadowolony ale sposób się sprawił i można dzięki niemu także wykonać bardziej skopiowane cylindry.
Na dzisiaj tyle i do zobaczenia w Przeciszowie
Jak widzicie zrobiłem sobie taki szablon z kartonu aby silnik miał właściwy rozmiar dopasowany do okaptowania. Teraz przewody zapłonowe i wypełnienie między cylindrami.
Generalnie ciekawy efekt z tek kanapki. Noe do końca jestem zadowolony ale sposób się sprawił i można dzięki niemu także wykonać bardziej skopiowane cylindry.
Na dzisiaj tyle i do zobaczenia w Przeciszowie
Efekt jest bardzo ciekawy.
Bardzo kartonowy. Wygląda jak wydruk - części sklejone z wycinanki.
Super, żeby nie powiedzieć - bardzo super.
Bardzo kartonowy. Wygląda jak wydruk - części sklejone z wycinanki.
Super, żeby nie powiedzieć - bardzo super.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Rzeczywiście wygląda jak wydruk. Z tym, że sklejenie wydruku zajęłoby chyba mniej czasu .
-
- x 102
Silnik prawie na ukończeniu. Nie wiem czemu strasznie dużo zeszło na to roboty.
Wstępna przymiarka w segmencie
Wstępna przymiarka w segmencie
-
- x 102
Silnik ostatecznie skończony.
Wygląda fantastycznie. Ale tabliczki znamionowe nieczytelne .