Uśmiech człowiekowi nie schodzi z pyszczyska jak się widzi takie wykonanie. Widzę zasłonięty właz do sterowni, czyżby ze względu na końcowe malowanie tej części modelu ?
Pozdrawiam!
Piotr
Obraz jest wart tysiąca słów. Model wart jest miliona.
Piotr! Zasłona wejść do sterówki, służyła jak zasłona do malowania przy malowaniu pomostu, posłuży jeszcze przy malowaniu osłon pomostu nawigacyjnego (na oszkolonej części przylepiam zwykłą taśmę malarską przyciętą do szerokości ramki. Malowanie może odbywać się tylko etapami, nie ma możliwości malowania okrętu ze wszystkimi detalami naraz. Pewne rzeczy jak np. podłogę pomostu sygnałowego trzeba było prysnąć zanim nalepi się podest z dalmierzem, lunety i kompas. Potem można tylko wąskim strumieniem dopryskać połączenia.
Witam po długiej przerwie. Wiem,ze pewnie niektórych rozczaruję postępem prac, ale cóż praca zawodowa, właściwie uniemożliwia mi ostatnio prace nad Wichrem. Dodatkowo wykonany reling pomostu sygnałowego a szczególnie sponsonów to jak dotąd najgorszy (najtrudniejszy) dla mnie element okrętu.
o żesz k...... !! ... no właśnie ... adekwatna reakcja do poziomu jaki pan prezentuje ... jak dla mnie 5+ !! naprawdę świetny model. a z tym że czasu brak i prace idą powoli to sie prosze nie przejmowa ... ja moją podwodną łodke jak ostatnio policzyłem buduje już 9 miesiąc... :P