T 80 BV [Relacja z budowy]
-
Właśnie się zastanawiam Robert czy robić odpryski farby na krawędziach, bo to jest wyjątkowo żmudne zajęcie i nie wiem czy współczesny czołg mógł takie odrapania posiadać A sprawa druga to ciekaw jestem gdzie została przeniesiona ta jednostka, z której pochodzi mój model może ktoś ma jakieś imformacje na ten temat. Bo zdjęcie, które zaprezentował Tompac pochodzi chyba jeszcze z DDR-u A tak na marginesie to model zostanie jeszcze przykużony za pomocą suchych pasteli
pozdrawiam
pozdrawiam
Ukończone: M 113 Fitter
-
-
Model jest już prawie ukończony w 100%, został przybrudzony farbami artystycznymi firmy Talens /sienna palona i umbra naturalna/, ja stosuję metodę polegającą na tym, że nakładam gęstą farbę w zagłębienia a następnie ścieram ja suchą ściereczką. Model także został przybrudzony kolorem H 29 i H 72 metodą suchego pędzla, zdecydowałem się także dodać trochę zadrapań zrobiłem to H 98, wykonałem także figurkę czołgisty, która mam nadzieję ożywi trochę model. Namalowałem flagę federacji rosyjskiej z czego jestem bardzo zadowolony i wstępnie pomalowałem podstawkę pod model. Jeśli czegoś nie wyjaśniłem to proszę o pytania.
Ostatnio zmieniony ndz paź 30 2005, 16:36 przez Fidel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- tompac [TK]
Chole.... odczuwam pewien niedosyt, bardzo nienaturalnie wygląda to malowanie, tak jakby się w oczach kamuflaż rozpływał ((((
Wydaje mi się że dałeś zbyt długie przejścia między kolorami.
pozdr
Wydaje mi się że dałeś zbyt długie przejścia między kolorami.
pozdr
klejący niepraktykujący (z braku czasu)
zaczynam praktykować to już znowu historia
jaki na warsztacie :twisted::twisted: już dawno w odstawce
zaczynam praktykować to już znowu historia
jaki na warsztacie :twisted::twisted: już dawno w odstawce
Cóż no mi się wydaje, że model prezentuje się przynajmniej dla mnie fajnie, a co do przejść miedzy kolorami to może są faktycznie trochę za duże ale ja i tak jestem zadowolony, że posiadam model w takim ciekawym kamuflażu, a nie zielonym jak podaje instrukcja. Bo takie jednolite malowanie tego niezmiernie ciekawego czołgu jest dla mnie za pospolite, przy takiej mnogości kamuflaży jakie stosowali Rosjanie.
Ostatnio zmieniony ndz paź 30 2005, 16:43 przez Fidel, łącznie zmieniany 1 raz.