Znam to, na konkursie w Ostrowie Wlkp / dawno/ małą wystawkę mieli kolejarze. Gapiliśmy się z córunią pół godziny.
Tempest: wybacz.
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Znam to, na konkursie w Ostrowie Wlkp / dawno/ małą wystawkę mieli kolejarze. Gapiliśmy się z córunią pół godziny.
Weź spinacz biurowy albo podobny kawalek drutu, przylutuj/przyklej/zacisnij na rurce i wygnij tak zeby byly dwa wasy wchodzące w otwory orczyków i już. Gumke z wentyli bym odradzal bo raz dawno nie widziałem wentyla z gumką a dwa jak dasz taki gumowy łącznik to element napędzany będzie Ci skakał przy obrocie przy każdym przyklejającym się gdzieś paprochu.Tempest pisze: ↑wt paź 05 2021, 2:21 Oczywiście to wszystko na razie są plany i nie wiadomo jak to wyjdzie "w praniu". Już teraz patrząc na serwa zastanawiam się jak przenieść ich ruch obrotowy na te rurki ale może uda się na śrubkę mocującą orczyk - który wcześniej się usunie - nasunąć jakiś gumowy wężyk z wentyla (nie wiem czy takie coś się jeszcze stosuje we współczesnych wentylach) i nim połączyć serwo z rurką. Będę kombinował.
który wziąłem sobie do serca i poszedłem na górę do pokoju syna aby go jeszcze bardziej zagracić.Kpt.Nemo pisze:Przyjacielu, nie ma przeszłości, są tylko ulotne wspomnienia, nie ma także przyszłości, ta dopiero będzie wykreowana, zbudowana, wymarzona etc. etc. jest tylko chwila obecna i na niej trzeba się skupić, chłonąć ją przeżywać nieomal celebrować, dziś można wszystko to czego gdy się nie zrobi będzie się żałować, każdy dzień poświęcony swemu hobby powinien być kondensatem uważności.
Małe sprostowanie ... to wagon bagażowy (niem. Gepäckwagen) a nie pocztowy. Nie ma trąbki na drzwiach namalowanej.Tempest pisze:Czekam teraz na wagon pocztowy...