*[Relacja/Okręt] Schleswig Holsteine GPM
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Nie będę ściemniał, żaluzje są kiepskie. Nie mam tego modelu, ale jeśli ich przyklejanie jest opcjonalne to lepiej je sobie darować.
Albo... trochę więcej precyzji. Ja przyłapuje takie żaluzje delikatnie (na klej w sztyfcie), robię korektę ich ustawienia. Następnie przyłapuje (najlepiej od dołu) na stałe klejem (wikol).
Przydałoby się nieco lepiej doświetlac modele przy robieniu fotografii.
Albo... trochę więcej precyzji. Ja przyłapuje takie żaluzje delikatnie (na klej w sztyfcie), robię korektę ich ustawienia. Następnie przyłapuje (najlepiej od dołu) na stałe klejem (wikol).
Przydałoby się nieco lepiej doświetlac modele przy robieniu fotografii.
pzdr
Kemot
Kemot
Okręt powoli zaczyna nabierać kształtów, został sklejony komin. Stoi postawiony na sucho, od jutra bedziemy walczyć z elementami chyba wiezy dowodzenia. Umieszczone są na drucikach, wykonać ja nalezy z drutu 1mm. Niewiem czy drut kleić, lutować czy wszystko wyciąć z kartonu 500g i pomalować na czarno. Parę zdjęć z postępu prac
Klejenie takich detali jak zaluzje od razu na SuperGlue to chyba nie najlepszy pomysł. Wątpie, aby za pierwszym razem udało sie ustawić prawidłowo element. Może przyłap żaluzje (bardzo delikatnie) jakimś innym klejem a potem wpuść w spoinę odrobine SuperGlue. Powinno pięknie trzymać.
Co do Twojej rozterki na temat elementów z drutu... Jakbyś pokazał zdjęcie tego elementu to możnaby spróbować coś doradzić. W przeciwnym wypadku tylko ktoś kto posiada to opracowanie w swoich zbiorach jest w stanie rozszyfrować o jakie druty Ci chodzi.
Co do Twojej rozterki na temat elementów z drutu... Jakbyś pokazał zdjęcie tego elementu to możnaby spróbować coś doradzić. W przeciwnym wypadku tylko ktoś kto posiada to opracowanie w swoich zbiorach jest w stanie rozszyfrować o jakie druty Ci chodzi.
pzdr
Kemot
Kemot
Klejenie cały czas do przodu, pogoda się poprawiłą i słoneczko ładnie oświetliło model. Parę zdjęć ze stanu obecnego narazie wszystko postawiome na sucho. Czekam na relingi, po obklejeniu nadbudóki wszystko zostanie przyklejone na swoje miejsce.
I druty o których pisałem wcześniej wycięte z tektury 1mm, znajdują sie miedzy pomostami z przodu nadbudówki, jeszcze się zastanawiam czy nie robić z drutu
I druty o których pisałem wcześniej wycięte z tektury 1mm, znajdują sie miedzy pomostami z przodu nadbudówki, jeszcze się zastanawiam czy nie robić z drutu