Aziz czyli za oknem impreza II- scratch
Moderator: kartonwork
-
- x 1
Dźwig gotowy . Mam go dosyć . Górny zawias jest jeszcze nie ustalony na amen klejem , ma luz na boki , stąd z lewej i prawej strony różnice w szczelinach między ramieniem a pionową podstawą . Zrobie to kiedyś mocując żurawika na pokładzie . Hak , powiem więcej - CHak , będzie zamocowany sznurkiem do relingu , co by nie dyndał się na boki , wtedy linka sie odpowiednio napnie . Emblematy zrobił mi Pan Rafał z Drafmodelu , za co mu bardzo dziękuję .
...jak coś takiego widzę to czuję, że muszę przemyśleć swoje modelarskie życie od nowa...
Sire! Respect!
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
-
- x 1
Dobra dobra Piotruś Już nie wymyślaj , nie wymyślaj ...
Ostatnie dwa tygodnie zajęło mi postawienie ścian nadbudówki . Zrobiłem też podstawy pulpitów na których trzeba teraz umieścić imitację wszelakich przyrządów . Pisałem maila do obecnego armatora , czy by nie zechciał mi podesłać jakichkolwiek rysunków czy zdjęć sterówki , ale mnie olał . Trzeba będzie improwizować z przyrządami i umeblowaniem. Zacząłem rozmyślać nad kolejnością budowy i montażu i zakręciłem się. Najrozsądniejsze wydaje się jednak najtrudniejsze rozwiązanie . Zrobić całe wnętrze , pomalować , zamknąć dachem , zamaskować szyby, wykonać wszystkie nadbudowy sterówki wraz z relingami i w odległym końcu malować .
Ostatnie dwa tygodnie zajęło mi postawienie ścian nadbudówki . Zrobiłem też podstawy pulpitów na których trzeba teraz umieścić imitację wszelakich przyrządów . Pisałem maila do obecnego armatora , czy by nie zechciał mi podesłać jakichkolwiek rysunków czy zdjęć sterówki , ale mnie olał . Trzeba będzie improwizować z przyrządami i umeblowaniem. Zacząłem rozmyślać nad kolejnością budowy i montażu i zakręciłem się. Najrozsądniejsze wydaje się jednak najtrudniejsze rozwiązanie . Zrobić całe wnętrze , pomalować , zamknąć dachem , zamaskować szyby, wykonać wszystkie nadbudowy sterówki wraz z relingami i w odległym końcu malować .
- Szydercza Gała
- x 169
Wcale się nie dziwię - armatorzy często mają w głębokim poważaniu swoich ludzi (marynarzy) a co dopiero ludzi z zewnątrz. Ale nie o tym chciałem traktować. Spróbuj od drugiej strony. Nie armator tylko załoga. Sam jestem marynarzem i jak jadę na statek to zawsze zabieram aparat ze sobą. Może ktoś był na tej jednostce lub bliźniaczej i może wspomóc fotkami. Możesz próbować tutaj lub tutaj jest jednak haczyk - są to serwisy płatne ale za to bardzo popularne w branży...Grzegorz75 pisze:Pisałem maila do obecnego armatora , czy by nie zechciał mi podesłać jakichkolwiek rysunków czy zdjęć sterówki , ale mnie olał .
-
- x 1
- herbaciany