[R] Parowóz Okz32 1:25 /ANSWER
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Parowóz Okz32 1:25 /ANSWER
PAX! Proszę, spotkajcie się gdzieś na udeptanym i tam sobie to wyjaśnijcie. Takie przepychanki są zbędne.
@ Klint. Tą czerwień kładziesz bez jasnego podkładu? Na metalu Vallejo trzyma tak sobie, no i trzeba siknąć ze 3 warstwy, żeby pokrył…
@ Klint. Tą czerwień kładziesz bez jasnego podkładu? Na metalu Vallejo trzyma tak sobie, no i trzeba siknąć ze 3 warstwy, żeby pokrył…
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
@Viking ja malowalem podkladem 2X tamya xf12 potem pactra26 no i efekt jak na fotkach.
Hmmm a przysiągłbym, że widziałem miedź na cięgnach Powiem Ci, że ja czasem pod czerwony maluję farbką Citadela o nazwie "Mephiston red". Ma barwę ciemnoczerwoną, ale za to kryje najlepiej z dotąd próbowanych czerwieni. To oczywiście akryl, i raczej do malowania pędzlem, ale bardzo dobra farbka.
Pozdrowienia z Czech
----------------------
----------------------
Masz dobre oko, bo ciegna sa z drutu miedzianego
- Sklejacz Maciej
- x 114
Zaglądanie do relacji z budowy parowozów, zawsze kończy się tak samo. Ja nie wierzę, że coś takiego może powstawać z kartonu. Wspaniałe rzeczy i z nieśmiałością wielką przyglądam się z tylnych rzędów.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Bry.
Jak pisałem dziś fotki silników, starałem się by przynajmniej trochę przypominały prawdziwe. A z drugiej strony jestem ciekaw jak będą pasowały do całości po przyklejeniu. Jednak można sklejać fajne rzeczy z papieru jeśli tylko włoży się trochę serca, czasu i cierpliwości. A teraz to co udało się posklejać.
Czy ma ktoś jakieś materiały na temat tego loka?
Klawo było by coś takiego ustrugać.
Pozdrawiam.
Jak pisałem dziś fotki silników, starałem się by przynajmniej trochę przypominały prawdziwe. A z drugiej strony jestem ciekaw jak będą pasowały do całości po przyklejeniu. Jednak można sklejać fajne rzeczy z papieru jeśli tylko włoży się trochę serca, czasu i cierpliwości. A teraz to co udało się posklejać.
Czy ma ktoś jakieś materiały na temat tego loka?
Klawo było by coś takiego ustrugać.
Pozdrawiam.
No to teraz masz okazję się przekonać jak zebrać materiały na taki lok i jak to ogarnąć wszystko z zaprojektowaniem, zrobieniem rysunków montażowych i wydaniem tego drukiem !
Powodzenia!
http://www.abload.de/image.php?img=borsig1o8pfv.jpg
@Halicz jestem za cienki BOLEK by projektować loki, nawet te najmniejsze.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.