Jari pisze:Zastanawia mnie jak bedziesz łączył elementy burt??
elementy będę łączył na styk bo tak to jest przewidziane w samej wycinance i nie będę od spodu stosował żadnej sklejki ponieważ bazą pod to klejenie na styk będzie jak to słusznie zauważyłeś pianka
Jari pisze:Czy pianke pod bulajami planujesz jakos malowac dla uzyskania efektu głebi (tzn wnetrza)??
planuje malować przezroczysty materiał którym podklejone będą bulaje
Ostatnio zmieniony pn cze 06 2011, 10:13 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 1 raz.
Zważywszy na to, że nie wiem na jaki kolor zdecydować się przy malowaniu folii przezroczystej którą podklejone będą bulaje od wewnątrz to wam drodzy forumowicze daję za zadanie wybraćten wariant, który według większości będzie najodpowiedniejszy.
OBRĘCZE NIE BĘDĄ W KOLORZE MIEDZI - ONE BĘDĄ BIAŁE
po kolei od prawej: czarny-biały-zielony-czerwony-szary-żółty
Ostatnio zmieniony pn maja 14 2007, 17:54 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 4 razy.
Dobrze widzisz Deptak, to tak wyszło - a wszystko przez tę folię bo ona tak przekłamuje kolorki. Mi chodzi tylko o to byście ocenili, który będzie najodpowiedniejszy
To znowu ja, miałem te fotki dać jutro ale nie wytrzymałem i macie już pomalowany na gotowo kadłub - mam nadzieję że wam się spodobają choć pokazują cały czas to samo
Ostatnio zmieniony pn maja 14 2007, 17:53 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 2 razy.
zastanawiam się nad jednym tylko, w jaki sposób dopasowujesz później poszycie burt do lini dna, a dokładniej jak minimalizujesz ten uskok pomiędzy kontaktu papier a dno ? hmmm
Abyście szanowni forumowicze nie myśleli, że moja stocznia stanęła to poniżej prezentuje wam nad czym aktualnie pracują moi stoczniowcy. Oprócz tego równocześnie powstaje podstawka pod model, ale na razie jest w takim stanie że nie odwarze się jej pokazać
Ostatnio zmieniony pn maja 14 2007, 17:55 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 2 razy.