*[Relacja/Pojazd] RSO/03 mit PaK-40 by ZŁO Squad
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Kolor "piaskowy" to raczej kamuflaż pustynny. Gdyby model był w kolorze feldgrau, nie miałbym nic na przeciw. Plandeka i daszek kabiny też raczej powinny być w kolorze piasku tak jak reszta pojazdu.Sicore pisze:A gdzie jest napisane, że to malowanie pustynne?
Czy pojazdy w malowaniu pustynnym, mogą tylko po pustyni jeździć?
Się uczepił...
Miałem nie odpisywać, ale niech będzie.
Ten Twój feldgrau to ma być panzergrau, tak?
Tyle, że model to 03, a wtedy już nie używano panzergrau...
Ten "piaskowy", to jest dunkelgelb. I nikt nie powie, że jest nieprawidłowy, znając działanie warunków atmosferycznych, plus moje brudzenie.
A do piaskownicy, malowano gelbbraun. Te dwa kolory są na tyle zbliżone, że po działaniu ww. czynników, mogą być trudne do rozróżnienia.
Chyba znów Wielki Konstruktor, nie odrobił lekcji.
Jak to się mówi, nie wszystko pustynne co żółte
Miałem nie odpisywać, ale niech będzie.
Ten Twój feldgrau to ma być panzergrau, tak?
Tyle, że model to 03, a wtedy już nie używano panzergrau...
Ten "piaskowy", to jest dunkelgelb. I nikt nie powie, że jest nieprawidłowy, znając działanie warunków atmosferycznych, plus moje brudzenie.
A do piaskownicy, malowano gelbbraun. Te dwa kolory są na tyle zbliżone, że po działaniu ww. czynników, mogą być trudne do rozróżnienia.
Chyba znów Wielki Konstruktor, nie odrobił lekcji.
Jak to się mówi, nie wszystko pustynne co żółte
Zdawało mi się, że pisałeś o delikatnym brudzingu. Spodziewałem się więc czegoś w stylu wosha jaki zrobiłeś na Japońcu.
Mi osobiście delikatna walorka bardziej się podoba. Tu mam odczucie że brudzenie przysłoniło szczegóły gąsienic i układu nośnego, może po wkomponowaniu w dioramkę to da inny odbiór jako całość.
Mi osobiście delikatna walorka bardziej się podoba. Tu mam odczucie że brudzenie przysłoniło szczegóły gąsienic i układu nośnego, może po wkomponowaniu w dioramkę to da inny odbiór jako całość.
W budowie: Halny;
- Przemek W.
- x 7