II wakacyjna zabawa Forumowiczów !!!
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Bartosz B.
- x 7
<dziwnym trafem online> chyba rozumiecie że Vivit ma też inne sprawy do załatwienia, zrozumcie że jest człowiekiem i nie może wszystkiego zawsze pamiętać robić i tak dalej; sadzę że jak byśmy nawet poczekali do jutra to by się nic wielkiego nie stało; musiało mu coś niespodziewanie wypaść bo gdyby wiedział że nie będzie mógł to na bank by kogoś poprosił o podanie pytania na forum; pozdrawiam z sieciowego wygnania...
odszedłem dawno ale myśle nad powrotem, nie wiem z jakim modelem ale milczeniem odpokutuje moją nieobecność
brrrr providerzy.....serwer pdaczke zaliczył i lipa dopiero teraz go na nogi postawili....ech elektronika....
Pytanie nr 3.
W nocy z 30.08 na 31.08 1944 roku miała miejsce próba przebicia się oddziałów powstańczych ze Starego Miasta do Śródmieścia. Natarcie zostało przez niemców powstrzymane. Oddziały powstańcze musiały przedostać się kanałami. Ale jednej (niekompletnej) kompanii udało się przedostać "górą". Jaka była nazwa tej kompanii i z jakiego batalionu pochodziła?
Podsumowanie w tabeli, a odpowiedzi wyłącznie na adres zabawa@kartonwork.pl
Pytanie nr 3.
W nocy z 30.08 na 31.08 1944 roku miała miejsce próba przebicia się oddziałów powstańczych ze Starego Miasta do Śródmieścia. Natarcie zostało przez niemców powstrzymane. Oddziały powstańcze musiały przedostać się kanałami. Ale jednej (niekompletnej) kompanii udało się przedostać "górą". Jaka była nazwa tej kompanii i z jakiego batalionu pochodziła?
Podsumowanie w tabeli, a odpowiedzi wyłącznie na adres zabawa@kartonwork.pl
chciałem napisac że Athenia... co miałem jednak zrobić kiedy w pierwszym linku jaki mi wyskoczył w google po wpisaniu "second lusitania athenia" wyskoczyło
"The Second World War Experience Centre - Voices from the Battle of ...
German U-boat records, scrupulously kept, were not altered again, Athenia did
not become a second Lusitania, and six months after the sinking the Naval ...
www.war-experience.org/history/keyaspects/atlantic/ - 46k - Kopia - Podobne strony "
??
"The Second World War Experience Centre - Voices from the Battle of ...
German U-boat records, scrupulously kept, were not altered again, Athenia did
not become a second Lusitania, and six months after the sinking the Naval ...
www.war-experience.org/history/keyaspects/atlantic/ - 46k - Kopia - Podobne strony "
??
łosiu-0 tez trafilem na ten fragment
ale chwile pozniej znalazłem cos takiego:
"Athenia natychmiast stała się Lusitanią II Wojny Światowej"
http://www.ubootwaffe.pl/artykuly/athenia.html
heh
chociaz musze przyznac ze sprawilo mi nieco klopotu to pytanie i az do dzis nie bylem pewien czy odpowiedzialem dobrze czy zle ;) [z pierwszym nie bylo tkaich problemow ;>]
czas sie brac za trzecie
pzdr
ale chwile pozniej znalazłem cos takiego:
"Athenia natychmiast stała się Lusitanią II Wojny Światowej"
http://www.ubootwaffe.pl/artykuly/athenia.html
heh
chociaz musze przyznac ze sprawilo mi nieco klopotu to pytanie i az do dzis nie bylem pewien czy odpowiedzialem dobrze czy zle ;) [z pierwszym nie bylo tkaich problemow ;>]
czas sie brac za trzecie
pzdr
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
Marie von Ebner-Eschenbach
- Bartosz B.
- x 7