Piękny Mustang, może zmień plany na Spita IXGrabciu pisze:Matematyką sie nie popisałem to chociaż pokażę co tam sie w moim warsztacie dzieje:
(klik żeby powiększyć)
Niewiele mi już zostało, myśle że za 2 tygodnie bedzie sesja końcowa W międzyczasie ruszam ze Spitem Vb.
*[Relacja/Samolot] Mustang III (KA 3/2006)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
no własnie miałem to samo pisać, dawaj IX, tych V to już wiele na forum jest i bedzie to miła odmiana!!
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
Dzięki za odzew i zaproszenie. Nie skorzystam bo to jednak ~ 200 km a benzyna droga chyba ze bym pozbierał ziomków z okolic ale to mało prawdopodobne.
Spit Vb będzie na pewno, bo mam już 2 i 3/4 egzemplarza więc pasowało by jeden złożyć z tego Od razu po nim planuje poskładać IXc. Relacji z piątki nie będzie bo masz racje, nudno by było ;)
Gdyby ktoś chciał sie poprzyglądać mustafowi z blizsza to daje link do orginalnego, dużego zdjęcia - http://www.sendspace.com/file/q3s5af wystarczy pobrać.
Spit Vb będzie na pewno, bo mam już 2 i 3/4 egzemplarza więc pasowało by jeden złożyć z tego Od razu po nim planuje poskładać IXc. Relacji z piątki nie będzie bo masz racje, nudno by było ;)
Gdyby ktoś chciał sie poprzyglądać mustafowi z blizsza to daje link do orginalnego, dużego zdjęcia - http://www.sendspace.com/file/q3s5af wystarczy pobrać.
Pooglądałem i...Grabciu pisze:Dzięki za odzew i zaproszenie. Nie skorzystam bo to jednak[...]
Jesteś moim nowym idolem Super sprawa i piękne zdjęcia!
Może jednak się skusisz i przyjedziesz?
Szczerze mówiąc, powaznie sie zastanawiałem po zaproszeniu Rowina, tym bardziej że zobaczyłem jaka ekipa tam sie zbiera. Ale wesele w tą sobotę czeka, nie ma opcji żeby się wymigać.
Kroolo, nie przesadzaj ;) dużo nauki przede mną jeszcze w tym hobby, najważniejsze że z modelu na model jest coraz lepiej
pozdrawiam.
Kroolo, nie przesadzaj ;) dużo nauki przede mną jeszcze w tym hobby, najważniejsze że z modelu na model jest coraz lepiej
pozdrawiam.
Piękna robota, aż żal oczy odrywać ...ale pracować trzebaGrabciu pisze:Gdyby ktoś chciał sie poprzyglądać mustafowi z blizsza to daje link do orginalnego, dużego zdjęcia - http://www.sendspace.com/file/q3s5af
Obiektyw za 40 zł (helios jak mniemam ), ale przejściówka za tyle samo, a pucha za dwa tysie. Ale faktem jest, że sam aparat za worek zetów nie zrobi dobrych zdjęć, a jak ktoś umie, to i z marnego sprzętu wiele wyciśnie... Oczywiście helios nie jest marnym sprzętem - też go mam zresztą.
Tak czy inaczej Twoje fotki są rewelacyjne. Lubię Twoje relacje - raz, że model piękny, a dwa, że pięknie pokazany... Np. zauważcie na powyższym zdjęciu, jak dobrze Grabciu go oświetlił - nie ma żadnych czarnych dziur, głębokich cieni itp... Szkoda, że łopata wyszła poza głębię, ale to detal, w końcu chciałeś pokazać koło.
Ale ad rem - będziesz brudził to koło? Opony nigdy nie są idealnie czarne, a na taką wygląda powyższa. Ja maluję ciemnoszarym z domieszką brązu, żeby osiągnąć z grubsza to, co widać np. na samochodach.
Tak czy inaczej Twoje fotki są rewelacyjne. Lubię Twoje relacje - raz, że model piękny, a dwa, że pięknie pokazany... Np. zauważcie na powyższym zdjęciu, jak dobrze Grabciu go oświetlił - nie ma żadnych czarnych dziur, głębokich cieni itp... Szkoda, że łopata wyszła poza głębię, ale to detal, w końcu chciałeś pokazać koło.
Ale ad rem - będziesz brudził to koło? Opony nigdy nie są idealnie czarne, a na taką wygląda powyższa. Ja maluję ciemnoszarym z domieszką brązu, żeby osiągnąć z grubsza to, co widać np. na samochodach.
Wiem, że to nie forum fotograficzne. Ale mam takie pytanie o głębię ostrości. Wyszło tak, bo więcej się nie dało, czy celowo tak ustawiłeś?
Bo ja zawzięcie się staram, by całe ostre było, a jakoś Twoje fotki mi się bardziej podobają.
A co by nie było całkowicie OT, powtórzę się i powiem, że takie modele cholernie motywują do ruszenia ze swoimi.
Bo ja zawzięcie się staram, by całe ostre było, a jakoś Twoje fotki mi się bardziej podobają.
A co by nie było całkowicie OT, powtórzę się i powiem, że takie modele cholernie motywują do ruszenia ze swoimi.