[relacja?] fiat621 poż.
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Hurragan76
To,co Szymon01 przedstawił nt. mocowania zbiornika paliwa,tyczy się Fiata 618.Była to konstrukcja nowocześniejsza i zasilanie wymagało użycia pompy paliwowej.Natomiast Fiat 621 i jego pochodne np. wz.28 , wz.34 czy ciągnik artyleryjski C4P,posiadały zbiornik paliwa typu opadowego,jak zaprezentował wyżej Hurragan76 .
Witam. Miałem pewną teorię dlaczego drzwiczki od tylnego schowka schodzą poniżej podłogi ale po tych rysunkach które umieścił huragan to legła w gruzach.
Jestem ciekaw jednej rzeczy: Dlaczego w modelu nie ma siatki ze zbiornikiem? Przecież nie wygląda to zbyt skomplikowanie a mogło wzbogacić model w standardzie.
Jestem ciekaw jednej rzeczy: Dlaczego w modelu nie ma siatki ze zbiornikiem? Przecież nie wygląda to zbyt skomplikowanie a mogło wzbogacić model w standardzie.
- Hurragan76
Panowie - To prawda, że to ja rozpętałem dyskusję o fiacie621, ALE AUTOR JUŻ WYJAŚNIAŁ, ŻE BYŁ TO JEDEN Z JEGO PIERWSZYCH MODELI I ZASTOSOWAŁ W NIM WIELE UPROSZCZEŃ. Było już również pisane o tym że "wózek" jest nieco baśniowy (co zresztą spotkało się z wielkim oburzeniem co niektórych "współmodelarzy")
Bardzo więc proszę, aby w niniejszej relacji (dochodzeniowej) wymieniać KONSTRUKTYWNE spostrzeżenia i uwagi na temat fiacika, a nie czepiać się twórcy modelu.
Za zastosowanie się do niniejszej prośby uprzejmie dziękuję.
Bardzo więc proszę, aby w niniejszej relacji (dochodzeniowej) wymieniać KONSTRUKTYWNE spostrzeżenia i uwagi na temat fiacika, a nie czepiać się twórcy modelu.
Za zastosowanie się do niniejszej prośby uprzejmie dziękuję.
Spoko Huragan76. Tego co napisałeś to akurat nie wiedziałem.
Ja kupiłem ten model bo chciałem skleić zabytkowy wóz strażacki. Szukałem po różnych wydawnictwach i znalazłem tylko ten (może słabo szukałem).
Jak wcześniej pisałem: model jest ładny i warto skleić. Mam nadzieję, że jakieś wydawnictwo wydrukuje w niedalekiej przyszłości jakiś konkretny model wozu strażackiego, a gdyby jakaś seria się trafiła to hoho!!
Ja kupiłem ten model bo chciałem skleić zabytkowy wóz strażacki. Szukałem po różnych wydawnictwach i znalazłem tylko ten (może słabo szukałem).
Jak wcześniej pisałem: model jest ładny i warto skleić. Mam nadzieję, że jakieś wydawnictwo wydrukuje w niedalekiej przyszłości jakiś konkretny model wozu strażackiego, a gdyby jakaś seria się trafiła to hoho!!
- Hurragan76