Podkłady jak zatem podklejone i wycięte na 2,5mm tekturze, teraz czeka je ten sam zabieg. Muszę przyznać że wycięte pokłady robią wrażenie niesamowite głównie swą wielkością. Jutro na spokojnie zaczynam sobie projektować hangary i tu mam pytanko czy ma ktoś jakieś zdjęcia jak wyglądają takie hangary czy to są poszczególne garaże przy każdej z wind, czy to jest duża hala?
lukasz84 pisze: Jutro na spokojnie zaczynam sobie projektować hangary i tu mam pytanko czy ma ktoś jakieś zdjęcia jak wyglądają takie hangary czy to są poszczególne garaże przy każdej z wind, czy to jest duża hala?
Wybacz, ale uważam, iż osoba, która podejmuje się takiego zadania jak budowa lotniskowca powinna znać odpowiedz na to pytanie!!
a znasz takie przyslowie "kto pyta nie bladzi?". Jesli ci tak brdzo jego niewiedza przeszkadza to nie zagladaj do tego tematu a tym bardziej nie wypowiadaj sie jesli nie masz do powiedzenia czegos co moglo by pomoc w odtworzeniu tego giganta.
Drogi kolego Jari ja już mówiłem że okręty to nie moja dziedzina, a tylko taka odskocznia od mojej pasji którą są ciężarówki, autobusy itp. Więc moje informacje na temat okrętów, lotniskowców jest nie wielka powiedział bym że znikoma, a jeżeli moje pytanie cię tak zirytowało to przykro mi.
lukasz84 pisze:Drogi kolego Jari ja już mówiłem że okręty to nie moja dziedzina, a tylko taka odskocznia od mojej pasji którą są ciężarówki, autobusy itp. Więc moje informacje na temat okrętów, lotniskowców jest nie wielka powiedział bym że znikoma, a jeżeli moje pytanie cię tak zirytowało to przykro mi.
Nie zirytowało mnie, bo sam wole pancerkę niż szkutnictwo a obecnie ślęczę nad Bellau wood (to również odskocznia). Po prostu myślałem ze skoro to nie twoja dziedzina to zapragniesz poznać ten okręt i zapoznasz się z jego architekturą, która pozwoli ci lepiej wykonać jego model. Jeśli poczułeś się urażony to przepraszam nie miałem takiego zamiaru.
Dziś rozpoczołem szpachlowanie kadłubu ponad tydzień odczekany nic już nie rośąnie więc myśle że pora zaczynać, wstępnie zaczołem szpachlować szpachlą akrylową by zakryć większe dziury, po oszlifowaniu będe szpachlował szpachlą o której mówiłem wcześniej. Zdjęcia postaram się wrzucić jutro najpóźniej w środe jak będzie to przypominać coś.