[Relacja] BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Re: [Relacja] BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
Prace w okolicach katapult ciągle trwają
Skąd Ty masz takie dokładne informacje co jak wyglądało???? To że brak mi słów co do wykonania, to już nie będę tego pisał, bo zwyczajnie brak mi słów!
odpowiedź jest prosta, główne wymiary biorę z planów, a detale dorabiam na podstawie dokumentacjo fotograficznej
Tak widzę Twoją odpowiedz:
w punkt, w sedno, w środek tarczy
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Mam nadzieję, że masz "kopię bezpieczeństwa" tych plików
Uf, czyli nie tylko ja tak mam (znaczy, ten obrazek z sowa to strzał w samo sedno). To zapytam inaczej: z jakich dokladnie planow korzystasz????????
Harhaus 1:100, Hans Gally 1:100, częściowo plany stoczniowe (te które się zachowały), plany poszczególnych detali i podzespołów publikowane w różnych monografiach, dokumentacja techniczna (skany oryginałów) uzbrojenia, i przede wszystkich jak wspominałem mnóstwo zdjęć z Bundesarchive.
Tymczasem udało się wykonać kolejne elementy; podstawy wodnosamolotów, w oryginale wysuwane hydraulicznie z wnęk w pokładzie głównym. Elementy przylegające bezpośrednio do pływaków samolotów wykonałem ruchome by przy ostatecznym montażu wszystkiego ładnie przylegały. Każda z podpór to 23 pojedyncze części a cały podzespół ma 8 mm wysokości