[R\G] Bishop - Brytyjskie działo samobieżne z II wojny światowej, MODELIK Nr 10/04, 1:25
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [Relacja] Bishop - Brytyjskie działo samobieżne z II wojny światowej, MODELIK Nr 10/04, 1:25
Ładny model , ja pewnie bym po tygodniu odpuscił ale gratuluje uporu i umiejętności i czekam na nowe relacje .
Re: [R\G] Bishop - Brytyjskie działo samobieżne z II wojny światowej, MODELIK Nr 10/04, 1:25
Dales rade, ladny model a skoro klejenie robi Ci frajde to jest git czyz nie?
Pozdrawiam Piotr.
Pozdrawiam Piotr.
Re: [R\G] Bishop - Brytyjskie działo samobieżne z II wojny światowej, MODELIK Nr 10/04, 1:25
Noo i całkiem nieźle Ci to poszło. Co prawda to białe jednak wyziera z gąsienic, ale nikt nie mówił, że nie można na model nanosić poprawek Najważniejsze (jak nadmienił klint), żeby klejenie sprawiało radość, nawet wtedy, gdy model nie jest łatwy. Zobaczysz, ze z modelu na model pójdzie coraz lepiej. Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie przyswoić różne techniki malarskie. Pamiętaj – ćwiczenie nawet na prostych bryłach przynosi efekty. Ja swoje "próbne kanciaki" malowałem po kilka razy różnymi farbami, pędzlami i aerografami, jednak to wcale nie jest "robota po próżnicy".
Czekam na kolejny model
I takie spostrzeżenie na koniec: nie ma czegoś takiego jak za rzadka farba, natomiast bardzo często bywa zbyt gęsta
Czekam na kolejny model
I takie spostrzeżenie na koniec: nie ma czegoś takiego jak za rzadka farba, natomiast bardzo często bywa zbyt gęsta
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
Hej hej
Dziękuję za miłe słowa Udało się dotrzeć do końca również dzięki forumowiczom, którzy mnie wspierali Malowanie jest kwestią ćwiczeń, i będzie trzeba popracować to fakt ale obecny model mam zamiar bez farb zrobić - zabieram się za Focke Wulf'a F190 Kartonowego Arsenału. Zapowiada się super, skala mniejsza ale odpocznę Już naklejone na tekturę są żeberka - jutro rozpoczynam relację
Pozdrawiam
Dziękuję za miłe słowa Udało się dotrzeć do końca również dzięki forumowiczom, którzy mnie wspierali Malowanie jest kwestią ćwiczeń, i będzie trzeba popracować to fakt ale obecny model mam zamiar bez farb zrobić - zabieram się za Focke Wulf'a F190 Kartonowego Arsenału. Zapowiada się super, skala mniejsza ale odpocznę Już naklejone na tekturę są żeberka - jutro rozpoczynam relację
Pozdrawiam
Jako osobnik specjalizujący się raczej w rozpoczynaniu modeli a nie ich kończeniu zazdroszczę wytrwałości i gratuluję ukończenia pracy nad modelem. Sam model jak widać na zdjęciach idealny nie jest ale następny będzie z pewnością lepszy.