Logo a sprawa polska :-)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Marcintosh
- x 8
To moze ja pokaze przyklad, co stillman i ja probujemy dyskretnie zasugerowac kolegom artystom.
Identyfikacja forum powinna skladac sie przynajmniej z nastepujacych elementow:
Przyklad loga, wersja pelna i uproszczona:
Przyklad loga jednobarwnego, wersja pelna i uproszczona:
Przyklad bannera. (Zdjecia pozyczylem z Edmundowej relacji.)
Identyfikacja forum powinna skladac sie przynajmniej z nastepujacych elementow:
Przyklad loga, wersja pelna i uproszczona:
Przyklad loga jednobarwnego, wersja pelna i uproszczona:
Przyklad bannera. (Zdjecia pozyczylem z Edmundowej relacji.)
- Wujek Andrzej
- x 2
.... Wujkowa pełna akceptacja .
Subtelne tło , dopasowanie kolorystyczne , jednorodny styl , zachowane proporcje pomiędzy obrazkami i symbolami . Według mnie baner w pełni zasługujący na zajęcie zaszczytnego miejsca na stronie głównej Kartonowego net Worka . To cały logiczny kompleks .
W samym logo dodałbym nieco mniejszego kroju literki " net " na lewej bocznej ściance kostki , pod literami ON ( słowa KARTON ) - na wysokości literki W ( słowa WORK ) prawej bocznej ścianki kostki . Koloru jasno - szarego , przy utrzymaniu niebieskiej kolorystyki ? Nie mam mocy sprawczej więc tylko dywaguję sobie .
Jednym słowem czas na zmiany . Lepsze nie zawsze jest wrogiem dobrego ...
W tym przypadku głosuję na lepsze kompletem odnóży . Wujek .
Subtelne tło , dopasowanie kolorystyczne , jednorodny styl , zachowane proporcje pomiędzy obrazkami i symbolami . Według mnie baner w pełni zasługujący na zajęcie zaszczytnego miejsca na stronie głównej Kartonowego net Worka . To cały logiczny kompleks .
W samym logo dodałbym nieco mniejszego kroju literki " net " na lewej bocznej ściance kostki , pod literami ON ( słowa KARTON ) - na wysokości literki W ( słowa WORK ) prawej bocznej ścianki kostki . Koloru jasno - szarego , przy utrzymaniu niebieskiej kolorystyki ? Nie mam mocy sprawczej więc tylko dywaguję sobie .
Jednym słowem czas na zmiany . Lepsze nie zawsze jest wrogiem dobrego ...
W tym przypadku głosuję na lepsze kompletem odnóży . Wujek .
Popieram!
Czasami na wystawach czy zlotach mam przy sobie plakietke KW tak by inni forumowicze nie wiedzący jak wyglądam mogli np. zagadać. Ciężko na niej było umieścić cały baner więc był tylko napis a takto będzie logo
Marcintosh - dobra robota Reszta pomysłów też jest ciekawa lecz akurat Twoje podoba mi się najbardziej.
Pozdrawiam
Czasami na wystawach czy zlotach mam przy sobie plakietke KW tak by inni forumowicze nie wiedzący jak wyglądam mogli np. zagadać. Ciężko na niej było umieścić cały baner więc był tylko napis a takto będzie logo
Marcintosh - dobra robota Reszta pomysłów też jest ciekawa lecz akurat Twoje podoba mi się najbardziej.
Pozdrawiam
A gdyby tak połączyć ostatni napis Marka z tymi modelami z prawej z projektu Marcintosha? Bo w tamtym projekcie jakoś mi nie pasuje napis.
No i jak w końcu jest - tu się szuka logo czy bannera? Bo na razie to wszyscy projektują bannery - a ja bym nie chciał zmian w dotychczasowym wyglądzie. Każda zmiana coś popsuje, skoro na razie jest dobrze.
TAD
No i jak w końcu jest - tu się szuka logo czy bannera? Bo na razie to wszyscy projektują bannery - a ja bym nie chciał zmian w dotychczasowym wyglądzie. Każda zmiana coś popsuje, skoro na razie jest dobrze.
TAD