SB2C Helldiver 1/33
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
- x 102
Re: SB2C Helldiver 1/33
Eryku, jak na nowicjusza to jest bardzo dobrze. Mam nadzieje że też pokochasz modelarstwo kartonowe jak ja. Coś nie mogę wrócić do klejenia plastików, formowanie papieru spawania mi ogromną frajdę. Do zobaczenia w Nowym Tomyślu.
Gratuluję! Ten model to potwór swego rodzaju. Mam go w 2D, podoba mi się - ale... to gruby zwierz, za którego jeszcze długo się nie zbiorę. Tym bardziej gratki ja jego wykonie na poziomie.
Bo to trochę jakbyś budował prawdziwy samolot od zera, szkielet, formowanie blach poszycia... nity. Wszystko z płaskich arkuszy. Ma to swój smak
-
- x 33
Fakt jest jeden modelarstwo kartonowe wciąga i to bardzo, formowanie elementów od podstaw które po sklejeniu dają jedną bryłę sprawie wiele satysfakcji. Budowę modelu poznajemy w 100 % gdyż każdy element musimy uformować i skleić tak by każdy kolejny pasował i symetrycznie tworzył jedną całość. Kończąc Helldivera już myślałem o kolejnym projekcie.
Jacob, pisząc o budowaniu, wyraził dokładnie to co chyba czuje każdy kartoniarz niezależnie od tego czy robi model w standardzie czy waloryzowany/malowany i czy robi go na poziomie Mateusza, Jacoba, Grzegorza czy trochę mniej idealnie lub wręcz słabo jak ja. Frajda jest taka sama.
Zrobiłeś jeden z najtrudniejszych/skomplikowanych modeli na poziomie, o który bardzo trudno na początkowym etapie. Sugerowałbym zmianę nicka na wyższą szarżę. Szeregowy stanowczo nie pasuje.
No to co będzie następną razą ?
Zrobiłeś jeden z najtrudniejszych/skomplikowanych modeli na poziomie, o który bardzo trudno na początkowym etapie. Sugerowałbym zmianę nicka na wyższą szarżę. Szeregowy stanowczo nie pasuje.
No to co będzie następną razą ?
-
- x 33
Zastanawiam się nad SB2U-2 Vindykator z wydawnictwa Kartonowa Kolekcja lub Bristol F.2 B Fighter z wydawnictwa Draf Model
-
- x 33