[KONIEC] Smit Rotterdam 1:83
Moderator: kartonwork
-
- x 8
-
- x 8
Pięknie to wychodzi
Mam pytanko czy kolorki to już tak zostaną czy to podkłady są ? Bo widzę ze wszystko psikasz matem . A z sam mam dylemat czy holowniki nie sa czasem malowane połyskiem ???. W prawdzie po pewnym czasie użytkowanie jest już to mat… więc ja raczej w swoim pływadle pewnie wszystko pomaluje pól matem lecz sam mam dylemat;/. Można i matem a na końcu bezbarwnym lakiem pół matem ale szkoda czasu :P
Pozdrawiam i dopinguje w dalszej budowie
Mam pytanko czy kolorki to już tak zostaną czy to podkłady są ? Bo widzę ze wszystko psikasz matem . A z sam mam dylemat czy holowniki nie sa czasem malowane połyskiem ???. W prawdzie po pewnym czasie użytkowanie jest już to mat… więc ja raczej w swoim pływadle pewnie wszystko pomaluje pól matem lecz sam mam dylemat;/. Można i matem a na końcu bezbarwnym lakiem pół matem ale szkoda czasu :P
Pozdrawiam i dopinguje w dalszej budowie
pozdrawiam
-
- x 1
Wszystko zależy . Malując model farbami błyszczącymi tenże będzie świecił się jak psu torba zapowietrzona . Wygląda to obleśnie i nienaturalnie , nie ważne czy oryginał jest błyszczący czy mniej błyszczący . Powinno się malować conajmniej półmatem . Ale ! Jest ale takie , że jeżeli zamierzasz kłaść na model kalkomanie na powierzchni półmatowej czy matowej , film kalki będzie szpetnie prześwitywał - będzie widoczny , zepsuje cały efekt . W takim wypadku trzeba trzasnąć model bądź jego części na błyszcząco , położyć kalki i wtedy pstryknąć całośc bezbarwnym matem , albo półmatem . Film wtedy prawie znika , aczkolwiek jest dostrzegalny . Jeżeli wykonasz napisy inną techniką - szablony do malowania , bądź na ten przykład metodę którą ja zostosowałem u siebie , problem odpada i trzaskasz model od razu na matowo lub ppółmatowo .
-
- x 8
Jeżeli chodzi o błyszczenie, popieram Tomka. Przez ostatni tydzień naoglądałem się różnych pływadeł - nowszych, starszych - żadne nie błyszczało. Mało tego, żadne nie nosiło śladów, że kiedykolwiek błyszczało. Natomiast półmacik, owszem, owszem...
I mały pozatemacik: Tomku, jesteś bliżej koryta, możesz poinformować w jakim terminie odbędzie się tegoroczny konkurs w Goleniowie...?
Jestem mocno zainteresowany...
Pozdrawiam
I mały pozatemacik: Tomku, jesteś bliżej koryta, możesz poinformować w jakim terminie odbędzie się tegoroczny konkurs w Goleniowie...?
Jestem mocno zainteresowany...
Pozdrawiam