Flak 88 [gotowiec]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Flak 88 [gotowiec]
Witam!
To mój pierwszy post na tym forum, więc się przedstawię :P
Nazywam się Damian, mieszkam we Wrocławiu. Mam 14 lat.
A teraz modelik.
Flak 88 z dragona skala 1/35nr. katalogowy.6287
Model przedstawia front gdzie leży śnieg i jest zimno czyli miał być front wschodni ale co wyszło to niżej.
Ścierka na lufie-kubeł
Działo jest w pozycji bojowo-transportowej, bo do zdjęć zapomniałem zdjąć podpory z lufy:P:P Pryskany aerografem.
Pozdrowienia
To mój pierwszy post na tym forum, więc się przedstawię :P
Nazywam się Damian, mieszkam we Wrocławiu. Mam 14 lat.
A teraz modelik.
Flak 88 z dragona skala 1/35nr. katalogowy.6287
Model przedstawia front gdzie leży śnieg i jest zimno czyli miał być front wschodni ale co wyszło to niżej.
Ścierka na lufie-kubeł
Działo jest w pozycji bojowo-transportowej, bo do zdjęć zapomniałem zdjąć podpory z lufy:P:P Pryskany aerografem.
Pozdrowienia
-
- x 1
Witam
Pryskany był aerografem, farbami Humbrola.
Najpierw bazowy panzergrau, potem nanosiłem białe plamy. Ślady eksploatacji wykonałem nożykiem i metodą suchego pędzla. Rdza to różne mieszanki ceglastego, czarnego i brązowego. Taką miksturę nanosiłem na nity, śruby, różne zagłębienia i ścierałem tak jak powinna płynąć woda, czyli w dół. Na płycie "tarczy" na większych powierzchniach to miksturę przeznaczoną do rdzy mocno rozcięczałem, pędzel i dotykałem dużych powierzchni. Farba sama się rozlewała tak jak powinna.
Aha co do samego zestawu to dragon wykonał go świetnie-polecam.
Pozdrawiam
Damian
Pryskany był aerografem, farbami Humbrola.
Najpierw bazowy panzergrau, potem nanosiłem białe plamy. Ślady eksploatacji wykonałem nożykiem i metodą suchego pędzla. Rdza to różne mieszanki ceglastego, czarnego i brązowego. Taką miksturę nanosiłem na nity, śruby, różne zagłębienia i ścierałem tak jak powinna płynąć woda, czyli w dół. Na płycie "tarczy" na większych powierzchniach to miksturę przeznaczoną do rdzy mocno rozcięczałem, pędzel i dotykałem dużych powierzchni. Farba sama się rozlewała tak jak powinna.
Aha co do samego zestawu to dragon wykonał go świetnie-polecam.
Pozdrawiam
Damian
Ciężko powiedzieć:/
Narazie to nad tym się niezastanawiałem, prędzej nad obsługą, ale nie umiem cieniować figurek.
Ale może kiedyś:P, Bo diorama będzie na 90% tylko nie wiem, kiedy.
Chociaż Sd.Kfz 251 ausf C to mam i jeżeli mogły one ciągnąc takie działo to, czemu nie:D tylko, że Sd'k jest z okresu walk o Kursk:)
Narazie to nad tym się niezastanawiałem, prędzej nad obsługą, ale nie umiem cieniować figurek.
Ale może kiedyś:P, Bo diorama będzie na 90% tylko nie wiem, kiedy.
Chociaż Sd.Kfz 251 ausf C to mam i jeżeli mogły one ciągnąc takie działo to, czemu nie:D tylko, że Sd'k jest z okresu walk o Kursk:)