Siemanos.
Od dłuższego czasu zajmowałem się budową modelu niemieckiego parowozu wąskotorowego z 1904 roku Bn2t "Freudenstein" w opracowaniu Jana Kołodzieja i wydanego przez Wydawnictwo MODELIK 10/2008 r.
Postanowiłem go troszkę pozmieniać i wykonać w nieco innym malowaniu. Jeżeli chodzi o malowanie to wzorowałem się na takim oto zdjęciu.
Zapraszam do zapoznania się ze zdjęciami gotowego modelu.
Przyjmuję każde słowo krytyki na klatę Uprzedzając pytania - model jest sterylnie czysty, gdyż takie było moje zamierzenie, model jeszcze nie stoi na torach ponieważ tory i szyny są dopiero w trakcie projektowania, a po drugie być może uda mi się jeszcze dorobić jakiś wagonik i wtedy torowisko będzie musiało być dłuższe.
*[Galeria/Kolej] Parowozik Bn2t Freudenstein - MODELIK 10/08
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Precyzyjny
- x 25
Modelik ładnie wykonany, czysto i dokładnie. Jedyne co mnie razi to struktura czarnej farby. Powierzchnia walczaka wygląda bardzo porowato. Ta farba nie nadaje się do parowozów. Zobacz na przykładzie haefki Minikierownika jaki jest efekt, gdy farba tworzy jednorodną powłokę.
Pozdrawiam
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
A właśnie... można zapytać jakiej farby Pan używa (firma) , sam kończe terz okl 27 w h0 i używałem czarnej humbrola, ale efekt nie specjalny za bardzo matowa...Precyzyjny pisze:Ta farba nie nadaje się do parowozów. Zobacz na przykładzie haefki Minikierownika jaki jest efekt, gdy farba tworzy jednorodną powłokę.
Pozdrawiam Błażej
Warsztat:
Dworzec Rybnik 1856r.
Warsztat:
Dworzec Rybnik 1856r.
- Mariusz Kita