Dzisiaj, przeglądajac w sklepie modelarskim na Grochowskiej stare wydania MM, znalazłem między nimi model Curtissa Hawka 75. Po chwili przypomniało mi się, że ten model był pierwszym kartonem jaki w życiu kleiłem. Co prawda mialem wtedy tylko 9 lat, a klejenie zakończyło sie na tylko na ogonie modelu
Dzisiaj oczywiście zakupiłem ten model i w święta z wielkim namaszczeniem go popełnie
a tak wygląda okładka, może ktoś tez go kiedys kleił?
Sklep jest dokładnie przy skrzyżowaniu Grochowskiej i Lubelskiej, praktycznie naprzeciwko zakładów Wedla. Z centrum tramwaj 8, przystanek Lubelska. A ceny starych Małych Modelarzy całkiem przystępne, od 4 do 10 zeta. Nawet taniej niż w LOK-u:)
Curtissa drugiego nie widziałem, natomiast Whirlwind był
Jest tez troche rosyjskich modeli ( SKOT, BTR-70) , po prostu leży strerta archiwalnych modeli, przez którą trzeba sie przekopać.
Powodzenia
Tak , tak - pierwsze modele pamięta się zawsze . Ja też po latach skleiłem w zeszłym roku Saettę . Stoi u mnie w biurze nad komputerem - co na nią spojżę , to przypominają mi się młode lata....
Pierwszy model który skończyłem to kilkanaście lat temu Wilga z MM
potem dłuuuuuuga przerwa
Ale z sentymentu skleiłem całkiem niedawno Wilgę znowu - tyle że tym razem z GPM`u
Norske Love 1:75 - początek krucjaty 2006 ... a dalej to się zobaczy