*[Galeria/Pojazd] Pancerny traktor parowy Fowler b5 (1:50)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
*[Galeria/Pojazd] Pancerny traktor parowy Fowler b5 (1:50)
Witam. Przedstawiam pancerny traktor parowy, powstał bo miałem ochotę skleić coś dziwnego na szybko i spróbować brudzenia. Bryła bardzo prosta więc projekt poszedł szybko, skala dość mała bo 1:50, malowany w całości, klejony Wikolem. Zapraszam do oglądania
I na podstawce:
i na koniec z epoki :
I na podstawce:
i na koniec z epoki :
Ostatnio zmieniony sob lip 11 2009, 13:01 przez jjb89, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- x 1
to projekt własny, podstawka z tektury gr ok.2 mm,polana wikolem, posypana kamyczkami do akwarium. Jak dobrze wyschło to polane rozcieńczonym bcg i posypane piaskiem, później jak jeszcze było mokre nadmiar piasku starłem szczoteczką. Na koniec pomalowałem plakatówkami i przykleiłem 'trawę' z pędzla, takiego do malowania scian bo ma grube włosie.
Udostępniłem w PDF tutaj: http://www.megaupload.com/?d=4LPTH2IG w razie jakiś pytań,pytać
Witaj
Gratuluję zdjęcia tygodnia no i samego modelu. Z tą podstawką prezentuje się wyśmienicie. Nawet nie przypuszczałem, że generalnie prosty model można tak zrobić i wyeksponować. Będę go pokazywał swoim uczniom na zajęciach koła modelarskiego. Niech patrzą i podziwiają.
Pozdrawiam
Gratuluję zdjęcia tygodnia no i samego modelu. Z tą podstawką prezentuje się wyśmienicie. Nawet nie przypuszczałem, że generalnie prosty model można tak zrobić i wyeksponować. Będę go pokazywał swoim uczniom na zajęciach koła modelarskiego. Niech patrzą i podziwiają.
Pozdrawiam
Ol49;Cid21;Od2;Px48;Coalbrookdale Loc. - R. Trevithicka; Tyn6 - modele ukończone.
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
- Szydercza Gała
- x 169