MP MK Skawina 2009
Moderatorzy: Tomasz D., kartonwork
- Konan Barbarzyńca
MP MK Skawina 2009
Heloł moje libsieny
Piotruś zaspał, więc ja Wam o tym napiszę. Wiem co prawda, że MP MK w Skawinie wśród internetowych modelarzy nie cieszą się dużą popularnością. Wiele się zarzuca organizatorom, wielu coś tam nie pasuje. A wszystko przez to, że nie ma tam takiej atmosfery jak na zlotach, spotkaniach, łikendowych posiadówach gdzie w atmosferze wzajemnej miłości klei się wspólnie modelik, żeby później się można było pochwalić innym. TU mamy do czynienia ze zwykłymi zawodami, gdzie się modele przywozi, ocenia i jedzie do domu (o wieczornych dyskusjach nie wspominam). I CHWAŁA ZA TO ! Mimo wszystko czy się to komuś podoba, czy nie, są to najważniejsze ZAWODY kartonowe w Polsce, więc w imieniu organizatorów zapraszam do jak najbardziej czynnego udziału.
Informator i karta zgłoszeniowa :
http://www.ckis.home.pl/modules.php?op= ... =0&thold=0
Piotruś zaspał, więc ja Wam o tym napiszę. Wiem co prawda, że MP MK w Skawinie wśród internetowych modelarzy nie cieszą się dużą popularnością. Wiele się zarzuca organizatorom, wielu coś tam nie pasuje. A wszystko przez to, że nie ma tam takiej atmosfery jak na zlotach, spotkaniach, łikendowych posiadówach gdzie w atmosferze wzajemnej miłości klei się wspólnie modelik, żeby później się można było pochwalić innym. TU mamy do czynienia ze zwykłymi zawodami, gdzie się modele przywozi, ocenia i jedzie do domu (o wieczornych dyskusjach nie wspominam). I CHWAŁA ZA TO ! Mimo wszystko czy się to komuś podoba, czy nie, są to najważniejsze ZAWODY kartonowe w Polsce, więc w imieniu organizatorów zapraszam do jak najbardziej czynnego udziału.
Informator i karta zgłoszeniowa :
http://www.ckis.home.pl/modules.php?op= ... =0&thold=0
ZŁO SQUAD
- Konan Barbarzyńca
- Konan Barbarzyńca
- Konan Barbarzyńca
Jak dla mnie perełka zawodów. Model ORP Piorun w wykonaniu „sędziego z Krasnegostawu” (pozdrowienia Mirku od Budzików). W sobotę poprosiłem autora o zdjecie akwarium, żeby wraz z niejakim Balcerosem poślinić ten stateczek. Wówczas jednak nie robiłem zdjęć. Czynności tej dokonałem w niedzielę rano, przez szybę z trzęsącymi się dłońmi oparty o aparat na statywie
Gwoli wyjaśnienia i uprzedzenia ewentualnych pytań - to coś na poszyciu to refleksy świetlne od gabloty.
Gwoli wyjaśnienia i uprzedzenia ewentualnych pytań - to coś na poszyciu to refleksy świetlne od gabloty.
ZŁO SQUAD
- Konan Barbarzyńca
- Konan Barbarzyńca
- Konan Barbarzyńca
Na koniec model, który podobał mi się najbardziej.
Ze wszystkich obecnych wykonany był z największą dbałością o szczegóły i odwzorowanie oryginalności oryginału historycznego.
Na szczęście okazało się, że spotkał się z ciepłym przyjęciem. Gdyby było inaczej stała by się wielka szkoda.
Szkoda na miarę naszych czasów.
Jednak trud i wysiłek zostaly docenione.
Model ten przedstawia się następująco:
Ze wszystkich obecnych wykonany był z największą dbałością o szczegóły i odwzorowanie oryginalności oryginału historycznego.
Na szczęście okazało się, że spotkał się z ciepłym przyjęciem. Gdyby było inaczej stała by się wielka szkoda.
Szkoda na miarę naszych czasów.
Jednak trud i wysiłek zostaly docenione.
Model ten przedstawia się następująco:
ZŁO SQUAD
-
- x 8
Niestety MrJedi, nie kupisz już na rynku tego modelu został wydany w limitowanej serii sztuk jeden w opcji profi. Wydawca planuje kontynuować temat i w przyszłości chce wydać model belki. Demonstracja publiczna ponoć dopiero za rok w Skawinie - ze względu na skomplikowany proces technologiczno -wydawniczy...
- Maverick33
- x 4